Purjus juhid pääsesid kainerist (1)

Kuigi politsei lubas jaaniajal kõik üle 0,5 promillise joobega roolijoodikud pokri pista, Saare maakonna korravalvurite poolt roolist purjuspäi tabatud nelja juhi puhul seda karistust rakendada ei tulnud.

“Jaanipäeva paiku Saaremaal tabatud joobes juhtide puhul ei olnud aresti taotlemine otstarbekas ja nii otsustati väikeste joovete puhul rakendada teistsugust karistuspraktikat,” ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht, lisades, et aresti mõistmisel lähtutakse igast konkreetsest juhtumist eraldi.

Politsei andis jaanipühade eel teada, et püüdmaks vähendada joobes sõidukijuhtide tekitatavat ohtu seaduskuulekatele liiklejatele ning ennetamaks traagiliste õnnetuste toimumist jaaniajal, kavatseb politsei kõigile vähemalt 0,5 promillise joobega sõidukijuhtidele kohtult aresti taotleda.
Saaremaal tabati jaaniajal neli roolijoodikut. Kainestusmajas oli vaja turgutada üheksat pidulist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 708 korda, sh täna 1)