Mustjala kooli õues voorivad autod (9)

Terviseamet saatis Mustjala vallavalitsusele arupärimise, milles ootab lahendusi Mustjala lasteaed-põhikooli territooriumil laste ohutuse tagamiseks. Nimelt on lasteasutuse maa-ala avatud läbisõiduks autodele, olles seega võimalik ohuallikas.

“Territoorium on mõeldud selleks, et lapsed seal liiguvad, ja kui värav on avatud, siis võivad autod territooriumilt läbi sõita,” ütles terviseameti sisekommunikatsiooni spetsialist Kairi Pikk.

Määruse kohaselt peab koolieelse lasteasutuse maa-ala olema piiratud läbipääsmatu heki või piirdeaiaga. Sama määruse järgi peab majandusõuest olema tänavale eraldi sissepääs, mis on laste õues viibimise ajal suletud või kasutamisel pideva järelevalve all. Mustjala vallavanem Kalle Kolter ütles Saarte Häälele, et terviseameti arupärimine ei tulnud üllatusena, sest sama probleemiga tegeleti ka eelmisel aastal. “Siis me panime avaliku tee kinni, panime värava ette, aga külal oli problemaatiline pidevalt seda väravat avada.”

Nüüd on Kolteri sõnul territooriumile sisenedes näha õueala märki ning kuna tegu on avaliku teega, peab seal saama liigelda. “Koolimaja eest läheb läbi avalik tee ja seal on meil õueala märk ees ja õueala märgi alal võib siis auto liikuda sama kiiresti kui inimene,” ütles Kolter.
Samas rõhutas vallavanem, et lasteaia mänguväljakud on aiaga piiratud ja problemaatiline on ainult laste minek üle avaliku tee. Täpsemad lahendused selguvad pärast vallavalitsuse istungit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 718 korda, sh täna 1)