Leisi pritsumehed võtavad mõõtu tantsutrupilt

Tallinna tantsuakadeemia tantsurühm Uppsar annab laupäeval Leisi laululaval heategevusliku kontserdi kohaliku päästekomando toetuseks. Samas läheb lahti ka tantsijate ja Leisi pritsumeeste võistlus.

“Kui ühe põhitöö on tantsimine ja teisel pritsimine, siis panemegi teineteist proovile. Kõigepealt näitavad tantsijad miskit ette ja pritsumehed teevad järgi ning siis pritsumehed näitavad ette ja tantsijad teevad järgi,” selgitas tantsurühma üks juhendajatest, tuntud tantsuõpetaja Märt Agu (fotol) ettevõtmise sisu.

Ta lisas, et nendel on plaan sõna otseses mõttes tulla ja vaadata, kui vinged vennad need pritsumehed võrreldes Tallinna vurledest tantsijatega on. “Kas oskate vastata, kui mitu 10-aastast last on vaja, et keskmine Leisi pritsumees paigast liigutada?” küsis ta naerdes. “Või mitu svammitäit vett mahub keskmisesse Leisi pritsumehe saapasse?”
Tantsujuhi sõnul üritavad nad üritusele läheneda rõõmsameelselt ja isegi totakalt lapselikult. Märt Agu ütles, et kuna neil on hästi suur kollektiiv, kuhu kuulub tantsijaid erinevatest paikadest, siis Saaremaalt on nende ametlikust 24 tantsijast pärit viis.

“Niiviisi on väga tore, et käime Tallinnas koos ja siis üksteisel nagu külas ning samas saame endast ka tükikese head maha jätta,” tähendas tantsujuht, kelle sõnul valutavad tantsurühma liikmed pead mitte ainult Leisi, vaid kogu Saaremaa pritsumeeste seisukorra pärast.
Leisi vabatahtlike päästekomando juht Peeter Rumm ütles, et laupäevasel üritusel löövad kaasa kõik vabatahtlikud kohalikud pritsumehed, keda on kokku 12. Võib-olla osalevad ka mõned vanemad mehed, kes on kunagi Leisis pritsumehena tegutsenud. “See on hästi positiivne, kui pritsumeeste vabatahtlik tegutsemine inimestele korda läheb,” hindas Rumm laupäevast ettevõtmist.

Pereüritusele võib tulla juba laupäeva päeval, siis saavad lapsed mängida ja trallida. Eeskava, kus tõstetakse stardilipp, ühel pool Uppsar ja teisel pool pritsumehed, algab kl 20. Kaasa löövad ka Leisi keskkooli 3. klassi tantsulapsed. Muusikalisi vahepalu esitab lõõtsamees Ain Hannus.
Oodatud on annetused Leisi vabatahtliku päästekomando toetuseks. Tantsurühm Uppsar on ka varem Saaremaal heategevuskontserdi andnud, kogudes tookord annetusi Valjala vallast pärit imelapsele Hanno Kullile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 730 korda, sh täna 1)