Kukeseenehooaeg kogub tuure

Foto: Toivo Vaik

Esmaspäeva õhtul korjas jahimees Toivo Vaik Kärla metsast selle aasta esimesed kukeseened, puhastatult oli seeni 600 grammi. “Ega ma ju päris seenel käinud, viisin metsanotsudele süüa ja siis lodisin niisama oma paremaid seenepaiku mööda ja näe, leidsingi,” kirjeldas Vaik.

Siiski ei saa öelda, et kukeseenehooaeg alanud oleks. “Pigem läheb paar nädalat veel ja siis on võib-olla juuli esimese nädala lõpus seeni juba normaalselt,” sõnas Toivo Vaik, lisades, et kikkaseened on leitud hõreda metsa alt, kuhu päike peale paistab, kuid päris sügaval metsas seeni veel ei ole. Vaigu sõnul peaksid soojemate ilmade saabudes kukeseened kindlasti ludinal kasvama hakkama ja seega kukeseenehooaeg täie hooga algama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 626 korda, sh täna 1)