Kihelkonnal heliseb kirikumuusika

Foto: internet

6.–8. juulini peetakse Kihelkonnal taas kirikumuusikapäevi, sedapuhku 27. korda.

Reedel, 6. juulil kell 19 algaval kontserdil astub üles duett Klassika: sopran Tatjana Drobõševa Narvast ja metsosopran Izida Galimova Ivangorodist. Orelil mängib Tuuliki Jürjo Narvast. Samuti esinevad Läti koor Vizma (fotol), Kihelkonna koguduse naiskoor ja ansambel Collecta.
Kavas on Purcelli, Bachi, Bellini, Fauré, Campana, Schuberti, Mendelssohni, Straussi, Webberi, Germani, Michali ja Gershwini teosed.

Kaunid vaimulikud kirikumuusikateosed kõlavad koos ilmalike rõõmu- ja armastuslauludega, mis sobivad kirikusse nii teksti kui ka vaimsuse poolest. Soolo- ja duetilaulude vahel kõlavad kaasaegsemas võtmes orelipalad.
Duett Klassika on 1999. aastal asutatud rahvusvaheline ansambel. 2002. aastal sai duo Bulgaarias toimunud rahvusvahelisel klassikalise muusika esitamise konkursil laureaadi tiitli. 2003. aastal tuli aga Tallinnas vene romansside esitajate rahvusvahelise konkursi laureaadiks. 2010. aastal pälvis duett konkursil Kaunas Musica Religiosa hõbediplomi.

Laupäeval, 7. juulil kell 16 on kavas keelpillikontsert “Helisevad puud”, kus musitseerivad Arvo Leibur viiulil ja Aare Tammesalu tšellol. Kõlab Giovanni Battista Cirri, Johann Sebastian Bachi, Reinhold Glière’i ja Johan Halvorseni looming.
Pühapäeval, 8. juulil kell 11 toimub kuldleeripüha kontsert-jumalateenistus, kus publiku ette astub metsosopran Vaike Kiik. Orelil mängib Tiit Kiik.

Pääs kontsertidele on prii, kogutud annetused lähevad aga oreli restaureerimiseks.
Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp, Kihelkonna vald ja Kihelkonna kogudus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 346 korda, sh täna 1)