Juhtkiri: Elu hinda ei saa mõõta

Tuleb jälle kasutada väljendit “saareline eripära”. Kui ikka meri on vahel, ei saa sõita pealinna, kui isu peale tuleb või isegi siis, kui tekib selleks hädavajadus. Isu saab veel taltsutada, kuid hädavajadusele alati vastu ei saa. Siis tuleb minna.

Neid inimesi, kes võiksid pärast haigevoodist tõusmist kirikusse minna ja kopterile küünla panna, on Saaremaal üsna palju. Sest just nimelt see sõiduriist on vahetevahel ainus vahend, millest sõltub ühe või teise inimese tervis või äärmisel juhul elu.

Seda enam tundub arutelu selle üle, kas ja kuidas leida raha kopteriplatsi rajamiseks, üsna mõttetu jutumullina. See raha tuleb lihtsalt leida. Tehku seda siis riik või omavalitsus. Ehk rebime teema kontekstist välja, kui mõtiskleme, kuidas riigiametnikud kallitel suusa- ja õllereisidel käivad või kuidas nii mõnigi omavalitsus juba surnuna paistvatesse projektidesse raha tambib.

Paraku tuleb ikka ja jälle tõdeda, et mõned on võrdsemad kui teised. See ei ole siin tõdemise koht. Neid arve, mis asjasse puutuv statistika kajastab, ei ole võimalik rahas mõõta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 128 korda, sh täna 1)