SÜG-i õpetaja pani kokku oma kooli kokaraamatu (2)

KAANTE VAHEL: Õppeaasta viimasel päeval tutvustas Diana Õun uut kokaraamatut, mis sisaldab ühisgümnaasiumi õpetajate retsepte. Foto: erakogu

Vahetult enne jaanipühi ja suvepuhkuse algust tutvustas Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetaja Diana Õun kolleegidele uut kokaraamatut, kus sees oma kooli õpetajate retseptid.

“Ise olen suur söögivalmistaja, kuid ühel hetkel viskasid mu oma retseptid mul lihtsalt üle,” põhjendas Diana Õun, miks ta hakkas uut kokaraamatut koostama. “Siis tulingi mõttele, et kõik inimesed teevad ju kodus süüa, ehk on neil midagi huvitavat ja ainulaadset pakkuda, mida ka teised saaksid oma köögis proovida.”

Kokaraamatu sünni teine põhjus oli Diana Õuna mure oma kodukooli pärast. “Meil on koolis alati üks suur mure sellega, mida näiteks külalistele kinkida,” selgitas ta. “Nii lootsingi, et kokaraamatu kokkupanemisega taban n-ö kaks kärbest ühe hoobiga: esiteks saan ise palju uusi retsepte – see oleks nagu isiklik huvi selle loo juures – ja teiseks, kui SÜG-i töötajate retseptid raamatuks kokku panna, oleks see ju imetore kingitus.”
139-leheküljelises kokaraamatus on kokku 120 retsepti. Raamatu pealkiri on “Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpetajad soovitavad”.

Välja näeb õpetajate kokaraamat väga praktiline – see on kammköites ja trükitud suurtähtedega. “Suurtähti kasutasin seepärast, et ka kehvema nägemisega inimesed – neid on näiteks õpetajate hulgas rohkesti – retsepte hästi lugeda näeksid, ilma prillita,” märkis Õun.
Kokaraamatute häda on see, et need ei taha hästi lahti seista, kammköites raamatuga seda muret aga pole, selgitas Diana Õun.

Praegu on SÜG-i õpetajate kokaraamatust olemas vaid signaaleksemplar. Millal võiks seda raamatupoest osta, ei söandanud raamatu koostaja veel öelda. “Nii kaugele ei ole ma veel mõelnud,” tunnistas ta. “Esmalt pean selle hoolikalt läbi vaatama ja vead ära parandama. Eks seejärel hakkame mõtlema, kuidas raamatut juurde trükkida. Selleks tuleb aga kõigepealt raha leida, näiteks mõni projekt kirjutada, et saaksime esialgu kas või koolile mingi portsu neid raamatuid.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 740 korda, sh täna 1)