Saarlased annetasid 118 liitrit verd

Möödunud teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimunud doonoripäevadel kogus SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus 118 liitrit verd.

“Kuressaare doonoripäevad olid tulemuslikud nagu alati, saarlased on läbi aegade olnud aktiivsed vereannetajad, “ märkis Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse spetsialist Regina Kaasik, lisades, et verepakkujaid oli 322 ja vereloovutusi 262. Kolme päeva jooksul andis verd 36 esmast doonorit.

Kaasiku sõnul on põhjuseks, miks osa inimesi verd loovutada ei saa, enamasti puugihammustus või liiga madal hemo-globiinitase. “Samas oli eelmisel suvel toimunud kolme doonoripäeva jooksul nii loovutada soovijaid kui ka loovutajaid enam-vähem samas suurusjärgus,” tähendas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 104 korda, sh täna 1)