Halvad ilmastikuolud jätsid Runö sadamasse

TULEB ETTE: Halb ilm jätab Runö kai äärde. Foto: Raul Vinni

Maikuust alates Roomassaare–Ruhnu ja Ruhnu–Pärnu liinil sõitev kiirkatamaraan Runö on halbade ilmastikuolude tõttu juba teist korda jätnud sadamast väljumata, viimati juhtus see 19. juunil.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on kiirkatamaraani sadamasse jäämise peamised põhjused tugev tuul ja kõrged lained, palju oleneb ka tuule suunast ja sadamapiirangutest. “Runö tohib sõita kuni 2,5-meetrise lainekõrguse ja kuni 20 m/s tuulekiirusega. Kuna sõit toimub avamerel, mitte väinades, tuleb sellest lähtuvalt kindlasti katkestusi. Nimetatud tehnilised parameetrid on reisijate ja laeva ohutuse tagamiseks,” rääkis Hiiuväin.

Hiiuväina kinnitusel jõuab sõidu edasilükkumisel informatsioon kõigi reisijateni. “Broneerimisel võtame kõigilt reisijatelt kontaktid, et saaks neile teatada, millal sõit toimub.”
Kui palju taolisi reiside edasilükkamisi edaspidi tuleb, on teenindusjuhi sõnul võimatu ennustada. “On suvesid, kus näiteks Aegna liinil on ära jäänud 1–2 reisi, mõnel kehvemal suvel natuke rohkem.” Küll on aga tema sõnul kindel, et kõik laevareisid tehakse tagantjärele alati ära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 227 korda, sh täna 1)