Kuressaare tennisekeskuse nurgakivi pandi paika (Galerii!)

Kuressaare tennisekeskuse nurgakivi pandi paika

TULEVASTELE PÕLVEDELE: Nurgakivisse pandud silindrisse läksid Saaremaa möödunud aasta tennisemeistrite nimed, värsked ajalehed, linnavalitsuse kingitud kaart, millel tennisekeskuse asukoht on märgitud punase ringiga, ehituslik dokumentatsioon ja mündid. Pildil katab silindri mördiga Saare Ereki ehitusjuht Mehis Kallas. Pealt vaatavad keskuse omanikud Maire ja Vjatšeslav Leedo, linnavolikogu liige Toivo Alt ja Nordea panga esindaja Marek Lepamets. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare tennisekeskuse märtsis alanud ehitustööd on jõudnud nii kaugele, et eile paigaldati pidulikult maja nurgakivi.

OÜ Saare Tennisekeskus juhatuse liige Vjatšeslav Leedo ütles pidulikul nurgakivi panekul, et kõik me teame, kui väga oleme seda tennisehalli oodanud. “On veel pikk tee selle valmis saamiseni, aga esimene etapp on käes,” märkis ta, lisades tänusõnad ehitusmeestele, Nordea pangale, Kuressaare linnavalitsusele ja linnavolikogu liikmele Toivo Aldile, kes on tennisekeskuse heaks suure töö ära teinud.

“Ausalt öeldes, sellises soliidses eas nagu ma juba olen, olen pidanud päris palju oma tervisele liiga tegema kilehallis, kus temperatuur on talvel pluss viiest kümneni, aga siin saame hakata mängima korralikes tingimustes,” tunnistas Toivo Alt, kes on tennist mänginud üle kümne aasta.
Aldi sõnul on tennis Eestis viimasel ajal kõvasti populaarsust kogunud. Eesti sportlased nagu Kaia Kanepi jt on maailma areenil tublisid tulemusi saavutanud.

“See kompleks oma halli ja välisväljakutega on selleks, et ka Saaremaalt saaks sirguda mõni tennisist, kes võiks läbi telekasilma meile rõõmu ja meeldivaid elamusi pakkuda,” ütles Alt, avaldades lootust, et sellest hoonest, mille ehitamisel kasutatakse palju puitu, tuleb Eesti uhkemaid ja esinduslikumaid tennisekomplekse.
Kõik eeldused selleks on Aldi sõnul olemas. Viis välisväljakut, kolm siseväljakut ja rõdu, millelt avaneb välisväljakule väga hea vaade.

Omanikujärelevalvet tegev Tarmo Sink tuletas meelde tarkusetera, et enne kui muna pole päris valmis, pole mõtet kaagutada, kuid ometi kiitis temagi kõigi osapoolte koostöö sujuvust, pidades silmas nii tellijat, ehitajat, alltöövõtjaid kui ka tulevasi operaatoreid.
“Nad veavad seda vankrit ühes suunas ja ühise eesmärgi poole,” tunnistas Sink, kelle sõnul pole tennisehalli ehitamine tavapärane töö kellelegi.

“Siiamaani on saarlased olnud väga visad, mängides äraütlemata kehvades mängutingimustes, aga praegu on tõesti heameel näha, et see maja, mida tenniserahvas on oodanud kümme aastat ja rohkemgi, saab valmis,” rõõmustas ka tulevase tennisekeskuse operaator, tennisetreener ja mängija Aivi Auga.
Tervitussõnad ütlesid veel Saare Ereki juhatuse esimees Kaarel Väer, Nordea panga esindaja Marek Lepamets ja Kuressaare abilinnapea Tiina Talvi.
Kõrgetel sarikatel asuva pärja võtsid maha OÜ Saare Tennisekeskus esimees Maire Leedo ja tema väimees Taavi Tuisk. Maja peaks valmis saama septembriks.

 

Mitu turniiri

Eile algas rajatava Kuressaare tennisekeskuse kõrval välisväljakutel neljandat aastat toimuv naisteturniir Saaremaa Kadakas.
Paari nädala pärast toimub suur meesteturniir, kuhu kutsutakse mängima nii endised, praegused kui ka tulevased mängijad.
Tulemas on ka rahvusvaheline turniir Saaremaa Open ja augusti alguses Angerjaturniir, mis tõotab sel aastal kujuneda mastaapsemaks kui kunagi varem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 769 korda, sh täna 1)