Prantsuse suursaatkonna konsul väisas Saaremaad

Prantsuse suursaatkonna konsul väisas Saaremaad

Foto: Raul Vinni

Eile käis Saaremaal, külastades ka Kuressaaret, Prantsuse suursaatkonna delegatsioon eesotsas konsul Christine Simoniga.

Ligi aasta Eestis ametis olnud Simon (fotol esiplaanil) ütles Saarte Häälele, et tema reisi eesmärk oli Saaremaaga tutvuda. Hommikul käidi Kudjape kalmistul, külastades 19. sajandil Saaremaal elanud Prantsusmaa konsuli hauda. Seejärel astuti läbi Kuressaare Turuköögist ning samuti tehti visiit linnavalitsusse, piiskopilinnusesse ja GoodKaarma seebivabrikusse. Viimasena tehti peatus Angla külastuskeskuses.

Konsul Simoni muljed Saaremaast olid suurepärased. “Kõigepealt see vaikus, mis siin on. Ja Saaremaa – see on nagu Eesti nägu, aga see nägu on merepoolne ja see meenutab mulle Bretagne’i’ (poolsaar – toim) Prantsusmaal,” rääkis ta.
Eilne visiit Saaremaale oli konsulil esimene ja tema sõnul kindlasti mitte viimane.
Kuressaare turul tegutseva OÜ Veskimaja Hoov tegevjuht Fleur Sprenk tundis huvi, kuidas oleks võimalik saada kogemuste vahetamise eesmärgil Prantsusmaalt siia üks kokk ja kas mõnel meie kokal oleks ehk võimalik minna nädalaks Prantsusmaale kogemusi saama eesmärgiga arendada Saaremaal Prantsuse kööki. Selles suunas tehti teisipäeval Turuköögis ka esimene samm – Prantsuse köögi workshop, aga sellelaadset tegevust tahetakse kindlasti jätkata.

“Kuna Prantsusmaal on väga tugev juustukultuur ja meil on nii palju piima, siis oleks hea just selles suunas edasi liikuda,” tähendas Sprenk.
Christine Simoniga olid kaasas Prantsuse suursaatkonna konsulaarassistent Anna Geller, Celine Bassani suursaatkonna administratsioonist ja Prantsuse politseinik Andre Tailliant International Police Acciciation’ist, kes viibib Eestis Eesti politseiga tehtava koostöö raames.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 267 korda, sh täna 1)