Visside näitus-sõu andis pildi piimakarjakasvatusest

Kolmapäevahommikune kirgas päikesepaiste mõjus meeliülendavalt mitte üksnes Upale visside näitus-sõud vaatama tulnud huvilistele ja loomaomanikele, vaid ka lehmadele.

Leisi valla mehe Sulev Mägi lõõtspillihelid tõstsid tuju nii inimestel kui ka loomadel.

Visside näitus-sõu andis pildi piimakarjakasvatusest

TANGEL TÕI VÕIDU: Eesti punase tõu esindaja Tangel, keda esitles Tiit Sadam, tõi võidu Mererannale. Vissivõistluse peakorraldaja Aive Sonetsi kiidusõnad kuuluvad vissi esitlejale. FOTO: TÕNU VELDRE

Saaremaa omavalitsuste liidu juht Raimu Aardam toonitas päeva sisse juhatades, et visside näitus-sõu on saarte loomakasvatuse üks tippsündmusi. “See on stiimul, et ikka ja jälle oma kari üle vaadata. Asjatundjad oskavad väga selgelt hinnata siia väljanäitusele toodud loomi. Ei pea olema eriline spetsialist, et neid lehmi vaadates üllatust kogeda. Tuleb tõdeda, et nii suure udaraga, nii hea väljanägemisega piimaandjad meie farmides ongi. Paljude lehmade piimatoodang küünib kuni 10 000 kiloni aastas. See on tase,” rääkis Raimu Aardam.

Näitus-sõu avamisel võttis ürituse peakorraldaja Aive Sonets Raimu Aardamilt vastu SOL-i tänukingituse. SOL pani autasu välja ka parimale esitlejale. Olgu juba hakatuses öeldud, et selle teenis välja Saaremaa ühisgümnaasiumi abiturient Lauri Post, kes tõi kohtunike ja publiku ette Kõljala POÜ vissikandidaadid, kes saidki kohtunikelt võidurosetid kaela.

Eesti maaülikooli emeriitprofessor Olev Saveli süstis Saare- ja Hiiumaa loomakasvatajaisse optimismi oma alaga süvitsi tegelemiseks. “Lehmad on ilusad, inimesed on ilusad. Ilusasti peavad need ilusad inimesed esitlema ka ilusaid lehmi. Eesti tõuloomakasvatuse liit on parimale esitlejale välja pannud auhinna,” kõneles varemgi saarte visse hinnanud  tõuloomakasvatuse liidu president Saveli.


Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 268 korda, sh täna 1)