Mitmekülgne majandusmees

26. aprillil otsustas Kuressaare linnavolikogu, et Kuressaare linna teenetemärgi saab Enn Rettau – seoses tema pikaajalise tegevusega majandusvaldkonnas ja ühiskondliku aktiivsusega linnaelu edendamisel.

Mitmekülgne majandusmees

KURESSAARE TÄNAB: Kuressaare linna 449. sünnipäeval 8. mail tunnustati Enn Rettau teeneid raekoja saalis linna teenetemärgiga.

Niisuguse lakoonilise tekstiga võttis Saaremaa pealinna esindusorgan vastu otsuse linnakodanik Enn Rettau tunnustamisest. Peatselt, heinakuu keskpaigas, täpsemalt 14. juulil, on taas põhjust teenekal saarlasel kätt suruda. Sel sarmikal lokkispäisel pikakasvulisel härrasmehel algab 75. aastaring. Uskumatu, aga tõsi.

Mitut maakonna ettevõtet juhtinud Rettau on tegus praegugi. Nüüdki osaleb entusiastlik Rotari klubi liige linnavolikogu kahe komisjoni töös, valutades südant ühe või teise probleemi pärast kodulinnas. Tõsi, Rettau üksnes ei valuta südant, vaid püüab volikogu kahes koosseisus linna juhtimises otsesemalt kaasa löönud inimesena kitsaskohtade lahendamisele ise kaasa aidata, andes linnisadele ja volikogu liikmeile hüva nõu, kuidas valupunktidest jagu saada.

Aastakümneid ettevõtteid juhtinud mees ei saa praegugi rahuliku südamega pensionipõlve nautida. Reedel pani ta valge särgi ja Rotari embleemiga pintsaku selga, sättis lipsu ette ja läks klubivelledega kohtuma.

Majaomanikuna on tal kevadised aiatööd veel pooleli. Sada roosat begooniat ootab mulda istutamist. Lisaks muud tegemised.


Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 238 korda, sh täna 1)