Ukraina ajakirjanikud huvitusid turismimajandusest

Eelmisel nädalal Saare- ja Muhumaad külastanud Ukraina ajakirjanikud huvitusid nii maakonna vaatamisväärsustest kui ka turismiga tegelevate ettevõtete majanduslikust poolest. Ajakirjanike gruppi juhtinud SA Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis toonitas, et seekord tundsid Ukraina väljaannete esindajad sügavat huvi turismiettevõtete turunduse, investeeringute, projektide rahastamise ja turismimajanduse vastu üldse.

Ukraina ajakirjanikud huvitusid turismimajandusest

PÄRANDKULTUURI UUDISTAMA: Ettevõtja Alver Sagur ütles ukrainlastele tere tulemast Angla pärandkultuurikeskuse avatud väraval.

“Huvituti kõigest, alustades ettevõtte loomisest, töötajate arvust, investeeringutest, projektide kaudu rahastamisest jne. Esitati väga palju detailseid küsimusi,” rääkis Angela Nairis.

Lõunalauas Kiratsi külapoes andsid võõrustajad külalistele põhjaliku ülevaate kohalikust toidust, selle töötlemisest ja turustamisest, väikeettevõtluse arengust ja külapoe toimetulekust.

“Kuna külapoega samas majas asub külakeskus, siis külastati sedagi. Vahetati mõtteid külaarengust. Imestati külaelanike aktiivsuse üle külaväljakute ja -keskuste rajamisel,” ütles Nairis.

Lambalihast kotletid serveerituna erinevate köögiviljadega maitsesid külalistele väga. Kohalikust õunamahlast ja Kiratsi külapoe kamajäätisest, mille üks komponent on ehtne   talupiim, said ajakirjanikud meeldiva maitseelamuse.

Muhus tutvusid ukrainlased Pädaste mõisa, Koguva küla ja sealse Muhu muuseumi ja Vanatoa turismitaluga. Saaremaal uudistasid Ukraina ajakirjanikud Maasi maalinna, Angla tuulikumäge ja pärandkultuurikeskust, Kaali meteoriidikraatreid, Kuressaare linnust, GO spaad, Jurna ja Aadu turismitalu.

Angela Nairise sõnul püüab SA Saaremaa Turism sidemeid Ukrainaga edasi arendada.

“Võimalikke kliente oleks. Seda tunnistasid ka meedia esindajad. Ukrainlastel lihtsalt puudub Eestist info. Meie saarte kohta on see olematu. Loodame, et pärast ajakirjanike naasmist kodumaale avaldatakse meist informeerivaid artikleid,” märkis Angela Nairis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 201 korda, sh täna 1)