Kuressaare kesklinna paigaldati klassikaline karussell (8)

Kuressaare kesklinna paigaldati klassikaline karussell

Kuressaare kesklinna paigaldati klassikaline karussell

Eile pandi Kuressaare keskväljakul üles haruldane karussell. Tsirkusetuuri ja Tivolituuri korraldaja Lauri Viikna (fotol) sõnul on 12-kohaline klassikaline Lafayette’i karussell Saksamaalt Peter Petzi ateljeest ja läbimõõduga 3,5 m. Karussell on 1909. aasta mudeli koopia aastast 2009.

“Siis aeti teda kätega ringi, aga nüüd on see kaasajastatud tehnoloogiaga ja on mootoriga,” rääkis Viikna, lisades, et see on selline ehtne klassikaline karussell, millel on lisaks peal ka vaikne muusika. Karussellile on oodatud lustima kõik. Vanuse- ega kaalupiirangut atraktsioonil ei ole. Pileti hind on nagu kõigis Eesti tivolites 4-minutilise sõidu eest 3 €.

Viikna sõnul Tivolituur tänavu kahjuks Kuressaarde ei jõua. “Selleaastane Tivolituur on nii suur ja raske liigutada, et peatub vaid neljas suuremas linnas –Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus,” selgitas Viikna.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 769 korda, sh täna 1)