KG õpilase uurimistöö jõudis noorte teadusajakirja

KG õpilase uurimistöö jõudis noorte teadusajakirja

Foto: Internet

Sellest õppeaastast on uurimistöö kirjutamine gümnaasiumiastmes muutunud kohustuslikuks.

Muudatuse mõju tõdes ka õpilaste teadusajakiri Akadeemiake, mille vastilmunud numbrisse saatis oma artikli 35 õpilast üle Eesti. Ajakirja pääses ühtekokku kuus uurimistööd, nende hulgas ka Kuressaare gümnaasiumi 10. klassi õpilase Kaisa Silluste töö “Kodutud loomad kui probleem meie ühiskonnas, võimalikud põhjused ja lahendused”.

Kaisa Silluste valis oma uurimistöö teema sellise, kuna kodutud loomad on tema hinnangul ühiskonnas üks suur probleem. Autori meelest jäetakse see tõsiasi aga paraku tihti piisava tähelepanuta.

Ajakirja tegevjuhi Riin Veidenbergi sõnul on rõõmustav, et iga korraga laekub ajakirjale uurimistöid õpilastelt aina rohkem. Samas tõdes ta, et artiklite keskmine tase ei olnud kõrge ja paljudel noortel uurijatel tuli leppida äraütlemisega.

“Ilmselt vajab uurimistööde juhendamine õpetajatel veel kogemuste omandamist,” arvas Veidenberg tööde taset hinnates. “Sageli tundus, et õpilastel jääb vajaka just õpetaja näpunäidetest, kuidas seada töö eesmärk, piiritleda uurimisküsimus või sõnastada hüpoteesid.”

Akadeemiakese kevadnumbrisse II/2012 (14) pääsesid ainult kõrgetasemelised uurimused, mis on tasuta kättesaadavad kodulehel www.akadeemiake.ee. Järgmisse numbrisse oodatakse õpilaste uurimistöid ja esseesid 25. septembriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)