Saare maakonna neli söögikohta on Eesti tipus (1)

Saare maakonna neli söögikohta on Eesti tipus

 

Restoraniasjatundjad on 1150 Eesti söögikoha seast valinud 50 parimat. Neli neist asub Saare maakonnas.

Saare maakonna söögikohtadest pääsesid parimate sekka Muhu kalakohvik, Pädaste mõisa restoran Alexander, GO Spa restoran ja Lümanda söögimaja.
Nimetatuile lisaks on parimate söögikohtade nimistus Pädaste mõisale kuuluv, kuid Tallinnas asuv restoran Neh.
Ehkki Lümanda söögimaja on parimate söögikohtade nimistus juba mitmendat aastat järjest, tundis selle omanik Juta Pae järjekordse saavutuse üle suurt heameelt. “Oleme selles nimekirjas kindlasti juba kolm aastat olnud. Täpset arvu ma praegu peast kohe ei mäletagi, peab seina peal olevad aukirjad üle lugema,” ütles ta. “Aga rõõmu valmistab see saavutus alati ja eks omajagu üllatav ole see ka. Seekord on konkursi korraldajad lubanud saata ka kleebised, mis saab ukse ja akna peale panna.”

Kuidas nad on suutnud nii kaua kõrget taset hoida, selgitas Juta Pae: “Mina kohe ei tea, ju see lihtsus, mis meie majas valitseb, on ikka peamine. Praegu räägitakse ju kõikjal mahetoidust ja kohalikust toidust. Nüüd järsku on see muutunud nii popiks, et isegi presidendiproua on sel teemal sõna võtnud. Meie oleme aga kõike seda kasutanud juba 15 aastat.”
Täna avab Lümanda söögimaja uksed juba 16. hooajaks. “Kavatseme sama rada edasi minna ja jätkame lihtsa toiduga, nagu me kunagi alustasime,” rääkis Lümanda söögimaja omanik uuest hooajast. “Vanad retseptid on meil olemas ja nende järgi me toitu valmistame.”
Muhu kalakohviku omanik Kristjan Prii arvas, et nende kõrge taseme taga on tõenäoliselt samuti südamlik suhtumine inimestesse ja tubli töö. “Teeme siin lihtsaid asju täie hoole ja armastusega,” sõnas ta. “Ema (Virve Prii – toim; fotol) on mul peakokk ja just tema on kogu meie ettevõtmise hing. Tema teeb süüa nii, nagu valmistaks ta seda oma perele. Arvan, et just selles ongi asja võti.”

Tänavu on Muhu kalakohvikus hooaeg juba alanud. “Ka sel hooajal jätkame nii nagu varem, sest see on end õigustanud,” kinnitas Prii.
Eile avalikustatud Eesti 50 parima söögikoha nimekiri on koostatud tähestikulises järjekorras. Tallinnale ja Tartule lisaks on Saare maakond selles esindatud väga hästi, paremini näiteks kui kuurortlinn Pärnu.
Konkursi korraldajad on lubanud, et parimatest parimad selguvad sügisel pärast hoolikat täiendavat hindamist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 465 korda, sh täna 1)