Massaaž aitab valu ja vaevuste vastu (5)

Massaaž aitab valu ja vaevuste vastu

KOGEMUS MÄÄRAB TUNDLIKKUSE: Massöör Kersti Salo kogenud käed tunnetavad inimese vaevuse juba esimeste minutite jooksul. Foto: Tõnu Veldre

Mis toimub inimese kehas massaaži ajal ja millist mõju protseduur masseeritavale avaldab, räägib seitsmeaastase töökogemusega massöör Kersti Salo.

“Põhiliselt tulevad inimesed massööri jutule ikka valukaebusega, olgu selleks selja-, lihase- või liigesevalu. Harvem pöördutakse psüühilise pinge või stressivaevustega,” tõdeb 2006. aastal Tallinna tervishoiu kõrgkooli juures pika ja põhjaliku massaažikursuse lõpetanud ning Eesti Nei Jingi koolis Haapsalus hiina meditsiini õppinud Kersti Salo.
Valu tekib massööri selgitusel lihaspingest, mida omakorda põhjustab kas tööasend (arvuti taga istumine, pikka maad auto juhtimine) või füüsiline töö (raskuste tõstmine, kummardamine). Enamasti saab valu alguse lülisambast, ent käteprobleemid võivad olla tingitud õlavöötmest, jalgade probleemid nimmepiirkonnast. Stressist tingitud õlavöötme vaevused võivad väljenduda ka peavaluna.

Täismahus lugu loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 283 korda, sh täna 1)