Juhtkiri: Vanurite ja turistide paradiis? (2)

Juhtkiri: Vanurite ja turistide paradiis?

 

See, et lapsi sünnib Eestis – ja ka Saare maakonnas – vähe, pole mingi uudis. Statistika aga, kus on mustvalgel ära toodud, et tosina aastaga on meie maakonnas lapsi koguni poole vähemaks jäänud, paneb kukalt kratsima. Meist nukramas seisus on vaid naabersaar Hiiumaa, kus pealekasvavat põlvkonda on veelgi vähem.

Mis saab edasi, kui lapsi veelgi vähemaks jääb? Kui arvestada, et 12 aastaga vähenes laste arv poole võrra, kas siis 15 aasta pärast võib lapsi tikutulega otsida? Millal suletakse viimane lasteaed, kool?

Viimastel aastatel on sündimus maakonnas püsinud küll stabiilne, ent aina rohkem on neid pereloomise eas inimesi, kes lähevad mere taha paremat elu otsima. Saarele jäävad need, kes on juba vanemad ega kipu enam mujale.

Mine tea, ehk pole võimatu sellinegi stsenaarium, et paarikümne aasta pärast elavad meie saartel vaid vanurid ning käivad suvitamas puutumata looduse ilust ja spaades lõõgastumisest vaimustuvad turistid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)