Aineolümpiaadidel ja konkurssidel edukalt esinenud Saare maakonna õpilased (1)

Aineolümpiaadidel ja konkurssidel edukalt esinenud Saare maakonna õpilased

 

Eelmisel reedel kirjutasime lehes Saare maavanema Kaido Kaasiku 24. mail Kuressaare kultuurikeskuses toimunud vastuvõtust maakonna parimatele õpilastele, kuhu oli kutsutud 60 õpilast ja 59 õpetajat kolmeteistkümnest koolist (Saaremaa ühisgümnaasium, Kuressaare gümnaasium, Orissaare gümnaasium, Leisi keskkool, Kärla PK, Kuressaare VK, Aste PK, Muhu PK, Lümanda PK, Valjala PK, Kihelkonna kool, Tornimäe PK, Mustjala LPK).

Avaldame siinkohal Saare maakonda aineolümpiaadidel ja konkurssidel edukalt esindanud õpilaste ja nende saavutuste nimekirja:

Magnus Kaldjärv (SÜG, 9. kl): Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadil II koht (hõbemedal). Rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil III koht (pronksmedal)– õp Inge Vahter, Raili Tamm, Arne Loorpuu; üleriigilisel bioloogia-olümpiaadil I koht (õp Inge Vahter); üleriigilisel matemaatikaolümpiaadil 9.–13. koht (õp Marit Kikas).
Magnus Kaldjärv on kolmekordne maakonna aineolümpiaadide võitja: matemaatikas I koht, keemias I koht, bioloogias I koht.

Robi-Jürgen Algo (SÜG, 10. kl) saavutas üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil (õp Mart Mölder) I koha ja emakeele-olümpiaadil (õp Sirje Kreisman) 4.–5. koha. Võitis maakonnas aineolümpiaadi bioloogias ja emakeeles.

Hanna Tuus (SÜG, 9. kl) saavutas üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil 2. koha ja üleriigilisel keskkonnaalaste uurimistööde konkursil 4.–5. koha (õp Inge Vahter) ning geograafiaolümpiaadil (õp Merike Kuldsaar) 9.–10. koha. Võitis maakonnas aineolümpiaadi geograafias ja emakeeles (õp Aina Seppel).

Mari Kolk (SÜG, 7. kl) saavutas üleriigilisel emakeele-olümpiaadil (õp Merle Prii) 3.–4. koha ja üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil 4. koha. Võitis maakonnas aineolümpiaadi emakeeles ja bioloogias.

Miikael Tuus (SÜG, 6. kl) saavutas üleriigilisel bioloogia-olümpiaadil 3. koha ja üleriigilisel keskkonnaalaste uurimistööde konkursil 6.–11. koha (õp Inge Vahter) ning õpioskuste võistlusel (õp Mia Rand) 9. koha. Võitis maakonnas aineolümpiaadi bioloogias ja õpioskustes.

Üleriigilisel keskkonnaalaste uurimistööde konkursil jõudis esikuuikusse viis õpilast: I koht Kaspar Mölder (SÜG, 9. kl); 4. koht Gerda Nelis (SÜG, 10. kl); 4.–5. koht Hanna Tuus (SÜG, 9. kl); 6.–11. koht Miikael Tuus (SÜG, 6. kl) ja 6.–11. koht Karl Eik Rebane (SÜG, 9. kl); juhendajad Inge Vahter ja Mart Mölder.
Üleriigilistel aineolümpiaadidel jõudsid esimese kuue hulka veel Kertu Tuuling (Lümanda PK, 9. kl) ajalooolümpiaadil (4.–6. koht; õp Urve Vakker); Kärt Männa (SÜG, 10 kl) muusikaõpetuse olümpiaadil (5. koht; õp Mari Ausmees, Pilvi Karu, Aili Põllupüü); Eva Aarnis (SÜG, 6. kl) muusikaõpetuse olümpiaadil (6. koht; õp Riina Laanes) ja Teele Treiel (SÜG, 12. kl) saksa keele olümpiaadil (6. koht; õp Erle Pulk).
Üleriigilistel aineolümpiaadidel ja uurimistööde konkurssidel jõudis Saare maakonna nelja kooli (SÜG, KG, Muhu PK, Lümanda PK) õpilastest esikümnesse 21 õpilast.
Maakonnas toimus aineolümpiaade 15 õppeaines. Aineolümpiaadi võitjaid oli kokku 52 õpilast 13 koolist (SÜG, KG, OG, Leisi KK, Kärla PK, Kuressaare VK, Aste PK, Muhu PK, Lümanda PK, Valjala PK, Kihelkonna kool, Tornimäe PK, Mustjala LPK).

Üks õpilane – Jakob Prii (SÜG, 12. kl) – võitis maakonna aineolümpiaadi neljas aines (matemaatika, füüsika, keemia, informaatika).
Kaks õpilast võitis maakonna aineolümpiaadi kolmes aines. Need olid Lauri Leemet (SÜG, 8 kl; füüsika, geograafia, loodusteadused) ja Magnus Kaldjärv (SÜG, 9. kl; bioloogia, keemia, matemaatika).

Kümme õpilast võitis maakonna aineolümpiaadi kahes aines. Need olid: Miikael Tuus (SÜG, 6. kl; bioloogia, õpioskused); Eva Aarnis (SÜG, 6. kl; muusikaõpetus, õpioskused); Mari Kolk (SÜG, 7. kl; bioloogia, emakeel); Annely Kasela (OG, 8. kl; matemaatika, ajalugu); Hanna Tuus (SÜG, 9. kl; geograafia, emakeel); Robi-Jürgen Algo (SÜG, 10. kl; bioloogia, emakeel); Kati Vahter (KG, 10. kl; füüsika, keemia); Pärlin Luhila (SÜG, 11. kl; matemaatika, emakeel); Rander Süld (Leisi KK, 11. kl; geograafia, majandusõpetus); Teele Treiel (SÜG, 12. kl; saksa keel, lingvistika).

Kokkuvõtte koostas olümpiaadide koordinaator
Meelis Kaubi
Loe ka: “Maavanem tunnustas parimaid õppureid”, SH, 25. mai

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)