Millal inimesed lendavad? (7)

Millal inimesed lendavad?

Graafika: Raul Vinni

Kuressaare probleemne lennuühendus mandriga on vist igavene teema. Alati, kui tuleb jutuks see, et kui tihti või mis nädalapäevadel lennuk lendab, arvatakse, et lendab liiga vähe ja valedel päevadel.

Saarte Hääl võttis pulkadeks Kuressaare–Tallinna–Kuressaare lennuliini selle aasta esimese nelja kuu statistika ja veendus, et vaata kust otsast tahad, kuid nädalas seitsmest edasi-tagasireisist koosnenud lennuliini statistikat iseloomustab hästi üks legendaarne küsimus: “Kas lennuk on pooltühi või pooltäis?”
Kahjuks saame me rääkida vaid numbritest, mis näitavad reisijate arvu. Nende inimeste arvu, kes ebasobiva graafiku tõttu lennukit kasutanud pole, ei saa keegi kunagi teada.

Reisijate arv tõusuteel

Nagu allolevalt graafikult näha, on reisijate arv lennuliinil pidevas tõusutrendis. Reiside arvu kõikumine sõltub nädalapäevadest ja ärajäänud reisidest. Vaadeldud perioodil jäi Saarte Hääle andmetel ära 8 reisi.

Lemmikpäev on pühapäev

Lennureisid Kuressaare ja pealinna vahet toimusid pühapäeval (2 reisi), teisipäeval (4), neljapäeval (4) ja reedel (4). Kui vaadelda lennuki täitumust päevade kaupa, on ilmselgelt populaarseim pühapäevane päev ja seda just Kuressaare–Tallinna liinil.

Äärmusest äärmusesse 

Keskmiselt on igal reisil 11 reisijat, mis annab 34-protsendilise täitumuse. Vaid üks korda nelja kuu jooksul on lennukis kõik istmed reisijaid täis olnud ehk täitumus 100%. See juhtus 10. aprillil Tallinna–Kuressaare õhtusel lennul.
Seevastu kahel korral on reisija saanud tõelise privaatreisi. Üksainus reisija oli lennukis nii 10. jaanuaril kui ka 24. jaanuaril. Mõlemal korral oli tegu teisipäevase Kuressaare–Tallinna reisiga. Esimesel korral hommikul, teisel õhtul. Kuuldavasti oli vähemalt ühel korral saanud reisija seetõttu reisi kaasa teha lausa lennukikabiinis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)