Saarlane aitas Soomes uppumisest päästa kaks meest (5)

Saarlane aitas Soomes uppumisest päästa kaks meest

 

Orissaare vallavanema Aarne Põlluääre 22-aastane poeg Andree aitas Soomes Naantali lähedal uppumissurmast päästa kaks meest, kes olid paadiga madalikule sõitnud.

Laupäeva varahommikul sai Lääne-Soome merevalvekeskus appikutse Naantali Teersalo lähistel merehätta sattunud paadimeestelt. Meeste 12-meetrine mootorpaat oli kari otsas vigastada saanud ja hakkas kiiresti põhja vajuma, kirjutas Õhtuleht.

Merevee temperatuur oli kuus kraadi. Ühel mehel oli õnnestunud mobiiltelefoni vee kohal hoida ja ta sai helistada, püüdes samal ajal teise käega ujumisliigutusi teha. Meeste jõuvarud kahanesid kiiresti. Nad olid juba paarkümmend minutit vees hulpinud, kui saatus neile halastas – kaldal asuvast suvemajast tulid noormehed merre lastud võrke vaatama. Andree ja tema 17-aastane soomlasest sõber kuulsid esiteks, kuidas sõbra isa neile rannalt midagi hüüdis. Siis märkasid poisid eemal uppuvat paati ning selle juures kahte pead. Andree kiskunud kohe jaki seljast ja püksid jalast, et vette hüpata ja meestele appi minna.

Kui noormehed paadiga lähemale sõitsid, selgus, et merehädas mehed olid veel teadvusel. Üks mees saadi paati päris hõlpsasti. Seejärel palusid noormehed, et vette jäänud mees ujuks lähemale, et nad saaksid ka tema paati tõmmata. “Ta ütles meile kogu aeg, et ta tuleb, kuid ta ei mõistnud, et tema käed ja jalad enam ei liikunud,” rääkis Andree Õhtulehele. Lõpuks saadi ka teine merehädaline paati ning noormehed sõitsid kaldale, kus surmaga silmitsi seisnud merehädalised majja sooja toimetati.
Saarte Häälel Andreega eile ühendust saada ei õnnestunud. Isa Aarne Põlluäär ütles, et Andree on oma peaga mõtlev ja arukas poiss kogu aeg olnud. “Ja ma olen tema üle uhke,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)