Mihkel Räim tuli Eesti meistriks

Mihkel Räim tuli Eesti meistriks

VANAMEISTRI KÕRVAL: Ikka jätkuvalt sadulas olev Jaan Kirsipuu (vasakul) võitis seekord Elvas Mihkel Räime. Foto: Imre Pühvel / Rattaprofid.ee

Loobunud laupäeval Elvas sõidetud Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste viimasest etapist, piisas Viikingi sõitjale Mihkel Räimele eelnevast punktisaagist, et tulla U23-klassis Eesti meistriks.

Kuressaare ja Pärnu etapil võitnud ja Viljandis 12. olnud Räimele piisas nendest kohtadest süsteemis, kus arvesse läks kolm paremat sõitu. Eesti meistritiitli võitmist kommenteerides ütles Räim Saarte Häälele, et kriteeriumisõidu tiitel polnud eesmärk omaette. Pigem boonus. “Teadsin, et olen selleks võimeline, aga midagi poleks ka juhtunud, kui seda saanud ei oleks,” sõnas Räim.
Üldkokkuvõttes tuli Viikingi klubisse veel teisigi medaleid. Karl-Patrick Lauk oli U16-klassis üldarvestuses hõbedal. Steven Kalf aga oli U18-klassis üldarvestuses pronksmedalit väärt.

Laupäeval kriteeriumisõidust loobunud Räim võistles samal ajal Lätis toimunud Jurmala GP-l, kus stardijoonel olid ka profid. Saarlane lõpetas sõidu üheksandana ja kogus sellega väärtuslikke UCI (rahvusvahelise edetabeli) punkte. Räim oli eestlastest teine, temast parem oli vaid Jaan Kirsipuu.
Eesti koondisega Lätis sõitnud Räim märkis, et ka esikolmikukoht polnud ebareaalne. “Kirsipuu vedas mind lahti, aga jäin viimasel kilomeetril mitu korda karpi ja seetõttu läks esikolmiku koht ka luhta,” rääkis saarlane.
Pühapäeval oli Räim stardis taas Elvas, kus sõideti Filtri maanteekarikasarja teine etapp Elva 27. rattapäeva põhisõidu raames. Mihkel Räim oli grupifiniši võitnud Kirsipuu ja teise koha saanud Aksel Nõmmela järel kolmas.

Saarlane tunnistas, et Jurmala sõit oli veel jalges. Samuti oli Viiking väljas vähendatud koosseisus ja seega oli Kirsipuu meeskonnal sõidu kontrollimise võimalus parem. “Taktikaliselt tegime ikkagi hea sõidu,” märkis Räim, kes säilitas karikasarja liidrisärgi. Esimese etapi oli Räim võitnud. Ka Elva-sõidus oleks Räime sõnul võinud võit tulla, kui kõik mehed oleksid rivis olnud.
“Olen kindel, et kui Rigo (Räim), Endrik (Puntso) ja Jörgen (Matt) oleksid terved olnud ja sõitnud, siis me oleksime selle võidu ära vormistanud,” rääkis Räim ja lisas, et sisuliselt tegi ta üksi kahe-kolme mehe töö.
Järgmisel laupäeval asub Räim koondise vormis starti Tartu GP-l, kus proffidega koos sõites on tulemas Räime sõnul tema karjääri kõige kõrgema tasemega sõit. Eesmärk on sõita lõpuni.

“Oleneb ka, mis ülesanded mulle sõiduks pannakse, suure tõenäosusega olen abimees,” rääkis esimest aastat U23-arvestuses sõitev Mihkel Räim, keda vähem kui kuu aja pärast saab näha ka Saaremaa velotuuril.
Kõikide võistluste kõrval on Räimel käsil ka gümnaasiumi lõpetamine. “Vaikselt ikka edeneb, küll saab tehtud,” ütles Audenteses õppiv Räim kooli lõpetamise kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 63 korda, sh täna 1)