Saarlanna teenis Kuldmuna (3)

Saarlanna teenis Kuldmuna

 

Selle aasta parimate tegijate hulka Eesti reklaamimaastikul mahtus ka Saaremaa taustaga Elina Kasesalu, kes võitis Kuldmuna auhinna illustratsioonide kategoorias.

Eesti reklaamiagentuuride liidu reklaamikonkursi võidu tõi talle Birk Rohelennu luulekogu “Morbidaarium” illustreerimine. Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Eesti kunstiakadeemia lõpetanud ning praegu oma ettevõttes Paper Cuts tegutsev Kasesalu ütles, et tänu raamatu illustreerimisele avastas ta enda jaoks täiesti uue stiili.
“Minu jaoks on see selline pisut ulmeline stiil,” märkis ta illustratsioonide kohta, mille hulgast võib näiteks leida Michael Jacksonist inspireeritud portree peas istuvate jänestega.“Ulme ja kosmos on viimasel ajal muutunud südamelähedaseks,” rääkis ta.

Kui Saarte Hääl küsis, milline sõna ametitest illustraator-disainer-graafik teda kõige enam kirjeldab, vastas Kasesalu, et kõik on õiged ja tegevusalasid on veelgi.
Lisaks illustreerimisele tegeleb Kasesalu ka näiteks animafilmide ja videote tegemisega. Illustratsioonide kategoorias, kus Kasesalu võitis, jõudis finaali 8 paremat. Disainikategooria žürii esimees Kärt Vilmann märkis, et illustratsioonide kategooria oli enim rõõmu pakkunud. Palju oli erisuguseid ja häid töid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 209 korda, sh täna 1)