Juhtkiri: Varajane rõõm (3)

Juhtkiri: Varajane rõõm

 

Alles see oli, kui rõõmustasime Ruhnu uue laeva üle. Vara rõõmustasime. Tundub, et vastu laevaparrast katki löödud vahuveinipudel, mille killud veristasid ka laevale nime andnud ristiema huule, loodetud topeltõnne siiski ei toonud. Vähemasti seni. Sest laev pole ikka veel liinile jõudnud.

Ruhnlaste, eriti ettevõtjate pahameelest võib aru saada. Nemad on arvestanud, et laev on käigus, nagu lubatud, mai algusest. Turistide tulekuks Ruhnu on vaja teha viimaseid ettevalmistusi ja saarele ehitusmaterjaligi vedada. Isegi lennuk võeti uue laeva lootuses käigust ära.

Alles hiljuti rõõmustasime ka Saaremaa ja mandri vahelise lennuühenduse paranemise üle. Ent seegi oli ennatlik, sest maavalitsus ei ole suutnud lennufirmaga Avies ikka veel lepingut sõlmida. Sel nädalal ei lennanud Saaremaa ja mandri vahet ükski lennuk ega ole teada, kas järgmiselgi nädalal lendab. Ja kui leping ka sõlmitakse, ei too seegi ilmselt üldist rahulolu. Ehk nagu ütleb tänases lehes Saaremaa ettevõtjate liidu juht Andi Saagpakk: kui lennuk iga päev ei käi, ei olegi ta ettevõtjale arvestatav transpordivõimalus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)