Kolledž tutvustas parimaid tudengitöid (1)

Kolledž tutvustas parimaid tudengitöid

MÕÕDISTASID AJALOOLISE PAADI 3D-s: Väikelaevaehituse kolmanda kursuse tudeng Indrek Tarto (vasakul) ja tema praktika juhendaja, samuti üliõpilane Kalev Kadak rääkimas oma töö tulemist. Foto: Tõnu Veldre

Lisaks ühisele tordisöömisele oli TTÜ Kuressaare kolledžis eile 13. sünnipäeva puhul üliõpilaste ettekandekoosolek, kus huvilistele “serveeriti” paremaid ja põnevamaid üliõpilastöid.

Kolledži turismimajanduse lektori Lii Muru hinnangul on kolledžis piisavalt palju toredaid üliõpilasi, kelle heal tasemel töid tasub kindlasti tutvustada ka laiemale avalikkusele. Sel põhjusel tähistati juba teist aastat järjest sünnipäeva ettekandekoosolekuga.
“See oli meie väikese kollektiivi ühine töö ja kindlasti teeme nii ka järgmistel aastatel,” kinnitas Lii Muru Saarte Häälele.
Kõnekoosolekul kanti ette ühtekokku 12 paremat tööd, alustades ravi- ja kuurortturismi arengust Eestis, kruiisiturismist Saaremaa Sadamas läinud aastal, furtsellaariast agaripaki tootmise alustamisest ning lõpetades ajaloolise paadi 3D-mõõdistamisega.
Lii Muru hinnangul oli just paadi mõõdistamise töö üks kaalukamaid. “See “Jullapaadi mõõdistamine 3D-meetodil” oli praktiline töö Saare Paadi tellimusel,” selgitas Muru.

Väikelaevaehituse eriala tudengite Margus Mõru, Marti Jooni ja Indrek Tarto mahukas töö oli tõesti ääretult detailiderohke, ühes numbrite, fotode, arvutuste ja joonistega. Nõnda et mõõdistamisel saadud andmete järgi on võimalik soovi korral täpselt analoogne väike puupaat valmis ehitada küll.
“Meie ise seda siiski ehitama ei hakka. Meie eesmärk oli mõõdistamine ja jooniste tegemine ning seda just selleks, et kellelgi oleks võimalik seda soovi korra ehitada,” tähendas Indrek Tarto.
Põnevad üliõpilastööd olid Lii Muru hinnangul ka väikeettevõtluse kolmanda kursuse tudengite Pille-Riin Orava ja Ülle Pindi töö “Furtsellaaria agaripaki tootmise alustamisest” ja turismi- ja toitlustuskorralduse eriala üliõpilase Mari-Liis Lõokese töö “Minu areng läbi praktikate ehk Kuressaare Kolledži praktiline väärtus”.

Märkimisväärne oli ka kolledži õppejõu Eeve Kärblase ettekanne sellest, kuidas Saaremaa toit jõudis maailma saarte kokaraamatusse. Lii Muru sõnul kirjutasid õppejõud Jana Raadik-Cotrell ja Eeve Kärblane mainitud artikli Saare ahjulestast raamatusse “Maailma saarte toidud”. Kõnealune kokaraamat peaks müügile jõudma juba sel suvel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 181 korda, sh täna 1)