Pankrotihaldur Veli Kraavi sai kohtus õiguse (1)

Pankrotihaldur Veli Kraavi sai kohtus õiguse

 

Saaremaalt pärit tuntud pankrotihaldur Veli Kraavi (fotol) saab oma ametis jätkata, sest ringkonnakohtu määrusega jõustus teda õigeks mõistev otsus.

“Emotsionaalses plaanis oli see üllatavalt raske aeg, aga ma sain sellega hakkama,” ütles Veli Kraavi Saarte Häälele, olles rahul, et õiglus sai viimaks siiski jalule seatud.
Kraavi tunnistas, et elada rohkem kui aasta nii, et sind kuriteos süüdistatakse, ei ole sugugi kerge ning see mõjus halvasti ka tema klientidele.
“Vahel ma mõtlen küll, et milleks seda kõike tarvis oli,” lausus Kraavi, selgitades, et süüdimõistmise korral oleks ta pidanud vandeadvokaadi ametiga hüvasti jätma ja loobuma ka töötamisest pankrotihaldurina.
Juhtum sai alguse siis, kui Kraavi soovis tagasi saada aastaid varem väljalaenatud isiklikku raha. Pankrotti läinud mees, kes oleks raha ära maksma pidanud, oskas teadlikult lindistades juhtida jutuajamist nii, et seda sai hiljem politseile serveerida ähvarduse või mõjuvõimuga kauplemisena. Rohkem kui aasta tagasi alustatigi kriminaalmenetlust, mis päädis pankrotihaldur Veli Kraavi kohtu alla andmisega.

Süüdistuse järgi kasutas Kraavi ära ühe ettevõtja soovi saada tegevusluba, ta lubas mitte teatada ametiisikutele tegevusloa saamist takistada võivaid andmeid ja nõudis selle eest raha. Seetõttu süüdistati Kraavit mõjuvõimuga kauplemises, mille eest on kohtus süüdi mõistmise korral ette nähtud rahaline karistus või kuni kolm aastat vangistust.
“Et minul olnuks justkui mõjuvõimu finantsinspektsiooni ametnike üle või midagi sellist,” kommenteeris Kraavi, kinnitades toona ja ka nüüd, et midagi kuritegelikku ei toimunud ja tegemist oli vaid isikutevahelise vaidlusega.
Tänavu 30. jaanuaril mõistis esimene astme kohus Veli Kraavi õigeks, tuues põhjuseks, et süüdistuses toodud asjaolud ei leidnud tõendamist ja puudus ka kuriteo alus.
Kuigi prokuratuur maakohtu otsuse esialgu ringkonnakohtus vaidlustas, võttis ta eelmisel nädalal kaebuse tagasi. Ringkonnakohtu määrusega jõustus Harju maakohtu otsus ja Veli Kraavi lõplik õigeks mõistmine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 152 korda, sh täna 1)