KALA TULEB MÜHINAL: Merehõbedat mullusest kümme korda rohkem (13)

KALA TULEB MÜHINAL: Merehõbedat mullusest kümme korda rohkem

TUULEHAUG TULI: Kalur Jaan Põld näitas eile Läätsa sadamas pirakamaid isendeid. Foto: Tõnu Veldre

Nasva sadamas hakkas tuulehaug kalurite võrku jääma juba eelmisel nädalal, kuid teisipäeval tõid mehed kaldale esimese tõsiseltvõetava saagi.

“No siis püüdsime paarsada kilo, päev varem saime viiskümmend kilo,” rääkis Nasva kalur Rein Kuusk, lisades, et tänavu hakkas tuulehaug tulema natuke hiljem kui tavaliselt, ilmselt külmemate ilmade tõttu.
Seda hirmu kaluritel pole, et kala müümata jääks. Tahtjaid on küll. Tuulekalast on huvitatud nii kalatööstused kui ka -suitsutajad. “Esimesed tuulehaugid müüsime sadamas kaks eurot kilo, kuid turul olid veel kallimad,” teadis Kuusk rääkida.
Sadamas pole kalavastalisi eriti käinud. “Kellel soovi, peab hommikul kella kaheksaks sadamasse tulema,” ütles Kuusk.

Läätsa sadamast kalavetel käivatele meestele on tänavune kevad mullusega võrreldes palju heldem olnud.
Kui möödunud aastal said mehed umbes neli tonni räime ja tuulekala, siis eilse päeva seisuga on Läätsa kalamehed kalatööstustele ja kaupmeestele müünud ligi kümme korda rohkem merehõbedat. Eile oli see päev, millal tuulehaugigi paadist kaile rohkem tõsteti.

Evely Aavik, Aare Laine

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 221 korda, sh täna 1)