Juhtkiri: Igavene austus Leisi komandole

Juhtkiri: Igavene austus Leisi komandole

 

Nüüd on siis selge, et mitte miski – ei vallavalitsuse pöördumised ega rahva kogutud allkirjad – ei suutnud Leisi päästekomandot päästa. Päästjatele endile jäävad komandos töötatud aega meenutama tänutäheks kingitud valla sümboolikaga müts ja pastapliiats.

Mütsist ja pastakast aga rohkemgi vahest tänutahvel ühe maja seinal, mis oleks ilma nende, kutseliste päästjateta, ilmselt tuleroaks langenud. See tänutahvel Vello Medri maja seinal on otsekui igavene austusavaldus meestele, kelle tähtsust kohaliku kogukonna jaoks on võimatu üle hinnata.

Kahju, et seda tähtsust ei taibanud riigivalitsejad, need, kelle käes on paraku rahakott ja võim otsustada Tallinnast kaugel olevate asjade üle.

Ehkki Leisi elanikud on kanged ja moodustasid vabatahtliku komando, ei jõua see kõige paremagi tahtmise korral nii kiiresti õnnetuspaigale kui kutselised päästjad. Teevad ju nemad oma vabatahtliku tööd muude ametite kõrvalt. Aga au ja kiitus ka neile selle eest, et neil on tahet kaitsta punase kuke eest oma koduküla ja kogukonda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)