Keskkonnanõuded ei tohi olla jäigad

Keskkonnanõuded ei tohi olla jäigad

 

Eesti ei toeta jäikade keskkonnasõbralikkuse nõuete sissekirjutamist Euroopa Liidu ühisesse põllumajanduspoliitikasse.

Euroopa Komisjon tahab uue perioodi otsetoetused sõltuvusse seada keskkonnasõbralike tegurite rakendamisest, mis Eesti tingimusi arvestades ei ole põhjendatud. Konkreetsed kolm kohustust kõigile põllumajandustootjatele kogu nende põllumajandusmaa ulatuses oleks: püsirohumaa pindala säilitamine, põllukultuuride mitmekesistamine ja 7% ökoloogilise kasutuseesmärgiga ala määratlemine.

Eesti leiab, et ökoloogilise kasutuseesmärgiga maa-ala nõude puhul tuleks liikmesriigile endale jätta õigus otsustada, milliseid maid ökoloogilise kasutuseesmärgiga maadeks peetakse.
“Leian, et liikmesriik peaks saama ise määrata, millised maastikuelemendid on riigi põllumajandusmaale omased ja mille keskkonnamõju on märkimisväärne,” lausus põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)