Ilmus raamat Püha kihelkonna ajaloost

Ilmus raamat Püha kihelkonna ajaloost

 

Eile ilmus trükist Püha kihelkonna aja- ja kultuurilugu käsitlev kodu-uurimuslik raamat “Pildikesi Püha kihelkonnast”, mille koostaja on Anne Trei.

“Kuna ma ise olen kaua aega Püha kihelkonnas õpetajana töötanud, siis otsustasin seekord just selle paiga kohta võimalikult palju ajaloolist ja kultuuriloolist materjali koguda,” rääkis Anne Trei, kes aasta tagasi avaldas sarnase raamatu oma kodukihelkonna Karja kohta.
Trei sõnul on Püha kihelkonna arengulugu puudutav materjal laialipillatuna mitmes raamatus, ajalehtedes, arhiivides, inimeste suulistes ja kirjalikes mälestustes. “Vähemalt osa sellest rikkalikust materjalist olen süstematiseerinud ja ühtede kaante vahele pannud,” märkis ta. “Tööd jäi aga veel üle ja ega tulevastel uurijatel sellest puudust tule.”

Raamatu koostamisele ja valmimisele aitasid kaasa mitmed inimesed nii Pihtla vallast kui ka mujalt Saaremaalt ja Tallinnast. Suur osa materjale on pärit Saaremaa muuseumi arhiiviraamatukogust.
Anne Trei ütles, et praegu tegeleb ta Kaarma kihelkonda puudutava materjali kogumise ja süstematiseerimisega. “Kui tervist jagub, siis miks mitte koostada samasugused kokkuvõtlikud ülevaateraamatud Saaremaa kõigi kihelkondade kohta,” rääkis Trei oma tulevikuplaanidest.
Väga mahuka, 728-leheküljelise kõvakaanelise raamatu “Pildikesi Püha kihelkonnast” on kirjastanud OÜ Saare Matkad ja see sisaldab rikkalikult fotomaterjali. Raamatu tiraaž on väike, vaid 400 eksemplari.

Püha kihelkonna arengulugu käsitlev raamat on müügil Kuressaares Elektroonika äris. 12. mail on seda võimalik osta ka Kuressaare pargis toimuvalt laadalt. Praegu on raamatu hind 39 eurot.
Anne Trei ütles, et tõenäoliselt juba lähinädalatel saab tema koostatud raamatut osta ka kõigist suurematest raamatupoodidest. “Seal on selle hind aga kindlasti palju kõrgem,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 167 korda, sh täna 1)