Püssiga poiss sihtis lasteaeda (49)

Püssiga noormees sihtis lasteaeda

JULM NALI? Vasakul oleva maja aknast püssiga lasteaia poole sihtinud 15-aastane noormees oli külas temast mõned aastad nooremal koolivennal. Suurelt pildilt on näha, et püssitoru ja lasteaia vahele jäi kõigest mõnikümmend meetrit.

Tornimäe põhikooli noormees on oma Facebooki kontole riputanud üles pildi, kus ta aknast püssiga lasteaia suunas sihib, keksides, et hirmutab lapsi. Lasteaia töötajatele ei teinud see aga sugugi nalja.

“Hirmutasin lapsi” on kirjas pildi all, kus aknast välja sirutatud relvatoru on lasteaia poole suunatud. Paarkümmend noort on 15-aastase püssimehe pildi alla jätnud märke, et neile see pilt meeldib. Mitmed on võtnud vaevaks ka kommenteerida.
“Kas keegi sai pihta ka?” päritakse uudishimulikult. Ent nii mõnigi kommentaator üritab noormeest ka korrale kutsuda.
“On sul häbi ka?” küsib üks tütarlaps pildi ülespanijalt, mille peale too vastab, et ei ole. On ka noori, kes nimetavad püssiga sihtijat lolliks ja küsivad, kas Tornimäel tõesti midagi teha pole. Noormehe sugulased on oma kommentaarides aga pigem tema tegu toetavad, sest pildi mahavõtmist ei nõua keegi.

“Nii et lapsed, kes te seda vaatasite, ärge liikuge Tornimäe poole,” seisab pildi all nooruki ühe sugulase kommentaar. Isegi poisi ema on kommentaariks pannud vaid küsimärgi, ei midagi enamat.
Saarte Hääl leidis Tornimäelt maja, mille aknast püssitoru lasteaia poole suunatud oli, kergesti üles, sest noormees, kelle korteris pilt tehtud on, kiitles sellega ise üsna uljalt. Kohapeal selgus, et Tornimäe lasteaed jääb sellest majast kõigest mõnekümne meetri kaugusele.
“Oh, mul jätab süda praegu lööke vahele,” ütles Tornimäe lasteaia juhataja Lea Peet pilti vaadates. Tema sõnul ei olnud neil aimugi, et selline pilt internetti üles pandud on.
“Ei oskagi seda mitte kuidagi kommenteerida,” lausus Peet, lisades, et teab nii noormeest, kes pildi peal lasteaeda sihib, kui ka seda poissi, kelle koduaknast pilt tehtud on, kuid mingeid pahandusi juhataja sõnul tal nende noormeestega olnud ei ole.

“Nad on paar korda meie õue peale tulnud, aga me oleme viisakalt palunud neil lahkuda ja nad on ära läinud,” rääkis Peet, kes asus koos kasvatajatega seisukohale, et nüüd, pärast seda sihtimisjuhtumit tuleb noormeestega kiiremas korras midagi ette võtta.
“Kust selline relv küll pärit on ja kuidas see poiste kätte sattus,” imestas lasteaia töötaja, lisades, et see ei ole ju üldse naljakas.
“Täitsa ehmatav juhtum,” kommenteeris Tornimäe põhikooli direktor Raili Nõgu, lisades, et temal endal Facebooki ei ole ja seega ei ole tal ka kontrolli, mis seal toimub. Direktor lubas, et juhtumile pööratakse kohe tähelepanu ja noorukitega kindlasti vesteldakse.

Lõpuklassis õppiv poiss oli pildistamise päeval temast mitu aastat nooremal koolivennal külas. Majaelanike sõnul peetakse selles korteris tihti pidu, kuid keegi sekkuda eriti ei julge.
“Pauke olen kuulnud küll,” teadis üks anonüümsust palunud majaelanik öelda, lisades samas, et enamasti paugutatakse ikka sünnipäevadel ja aastavahetusel. “Kuule, need inimesed nalja ei tee,” kommenteeris juhtunut külas elav naine, kelle sõnul käib seal korteris vahel justkui sõda.
Eile asus juhtumi asjaolusid selgitama ka politsei, kes lubas noormehega kohe ühendust võtta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht kinnitas, et politsei läheb noormehega rääkima, sest pildi alusel on keerukas kindlaks teha, mis relvaga tegemist on, kas see kuulub üldse noormehele ja mida ta sellega täpselt tegi.
Kahjuks ei õnnestunud Saarte Häälel eile vestelda pildil oleva noormehe endaga, et küsida, miks ta sellise pildi tegi ja miks see internetti riputati. Ent samuti seda, kas tegemist oli vaid noormeeste julma naljaga või oli neil tõepoolest keegi sihikul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 159 korda, sh täna 1)