KG suitsupriid neljandikud said rahalise preemia

KG suitsupriid neljandikud said rahalise preemia

 

Koolinoortele mõeldud ennetusprogrammi “Suitsuprii klass” lõpetas sel aastal suitsupriina kokku 639 klassi üle Eesti ehk ligi 84% kõikidest alustanud klassidest. See on võistluse kümneaastase ajaloo suurim suitsupriiks jäänud klasside arv.

Suitsupriiks jäänud klasside vahel loositi välja 15 rahalist preemiat suuruses 320 eurot, mida saab kasutada matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks. Teiste seas pälvis rahalise preemia Kuressaare gümnaasiumi (KG) 4.a klass.
Viimane kooliõpilaste tervisekäitumise uuring näitab, et poiste igapäevane suitsetamine on vähenenud – 2010. aastal oli 11–15-aastastest poistest igapäevasuitsetajaid 7,2%, tüdrukuid 5,2%. Positiivne nihe on toimunud ka 15-aastaste poiste hulgas, ka nende iganädalane suitsetamine on vähenenud. Paraku ei saa seda öelda 15-aastaste tütarlaste suitsetamise kohta.

“Suitsuprii klassi” programmi peamised eesmärgid on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist ning motiveerida õpilasi, kes juba tarbivad, sellest pahest loobuma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)