Trigon Capital uurib Saaremaale pajuistanduse rajamise võimalust

Varahaldusettevõte Trigon Capital AS peab plaani rajada Eestisse, sealhulgas ka Saaremaale lühikese raieringiga pajuistandused.

“Meil idee on, aga praegu teeme taustauuringut, et kas see on üldse majanduslikult mõttekas,” ütles Martin Mets ettevõttest Trigon Capital, lisades, et otsus istanduste rajamise kohta on veel langetamata.
Martin Metsa sõnul paku-vad neile maakondadest istanduste rajamisega seoses huvi Ida-Virumaa, Läänemaa, Pärnumaa, Saaremaa ja Võrumaa. Maakonnad valiti välja toetustingimuste põhjal, sest PRIA toetab ainult selliseid istandusi, mis asuvad ebasoodsamates piirkondades, rääkis Martin Mets. Nimetatud viies maakonnas on ebasoodsamate alade alla kuuluvaid omavalitsusi kõige rohkem, näiteks Saaremaal kuuluvad ebasoodsamate piirkondade hulka kõik maaomavalitsused.

Taustauuringu tegemisel pöördus Trigon Capital AS maa-ameti poole sooviga saada andmeid riigi põllumajanduslike valduste kohta ülalloetletud viies maakonnas.
“Sellise projekti jaoks plaanime me suuremastaabilist põllumaade omanduse või kasutusõiguse konsolideerimist, mistõttu oleks meil väga kasulik omada ülevaadet riigimaade kohta,” kirjutas Martin Mets maa-ametile saadetud kirjas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)