Hundid juba järjega Sõrves (8)

Laupäeva õhtul, s.o 5. mail ketis olnud lambaid üle vaatama minnes leidsime, et ühest lambast oli keti küljes ainult pea ja natuke puruks kistud konte. Lamba magu oli eemale tiritud, suurem osa kerest oli ära söödud ja villatuttide rada läks metsa poole. See kõik juhtus koduõuest 20–30 m kaugusel. Pilt oli kohutav. Tähendab – hundid on jõudnud otsaga Sõrve.

Elan Torgu vallas Kaavi külas. Mul oli ainult kaks emalammast ja nüüd murdsid hundid neist ühe keti otsas maha. Olen 70-aastane pensionär ja pean paari lammast oma pensionilisaks. PRIA toetusi ma nende paari lamba eest ei saa. Kes maksab mulle selle kahju, mis hundid on tekitanud? Möödunud aastal murdsid hundid Saaremaal palju lambaid, kas võtab keegi lõpuks midagi ette nende ohjeldamiseks? Kas tõesti on hundid nüüd nii tähtsad tegelased, nagu oleksid nad siin Saaremaal kogu maailma peale viimased isendid huntide tõust. Et keegi ei või neid puutuda ja neil on vaba voli hävitada inimese vara. Pealegi on varsti tulemas marja-seeneaeg ja kes keegi julgeb enam metsa minnagi.

Kas tõesti inimesest ja tema tööst ei hooli keegi? Kuidas on inimesel võimalik oma loomi kaitsta, kui juba vahetult kodu kõrvalt keti otsast süüakse lambad ära. Olen kogu oma elu elanud Sõrves ja pidanud loomi. Peale rebaste, kes kanu varastasid, ei ole ühtegi metsast tulnud murdjat näha-kuulda olnud. Loomad võisid nii öösel kui päeval üksinda väljas olla.
Siit üleskutse loomapidajatele. Olgem valvsad!!! Kuigi jah, hundid on meist ikka kavalamad.

Lamba perenaine Öie

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)