Rannaaugu sadamas rikuti ehituskeeldu (9)

Rannaaugu sadamas rikuti ehituskeeldu

TÖÖ KEELU KIUSTE: Eile keskpäeval töötasid ekskavaatorid vaatamata keskkonnainspektsiooni keelule agarasti edasi. Foto: Raul Vinni

Tagaranna külas rajatavas Rannaaugu sadamas käis eile hoogne ehitustöö, olgugi et keskkonnainspektsioon oli Mustjala vallale selle kohta keelava ettekirjutuse teinud.

Rannaaugu sadamas on käsil lainemurdja rajamine. Selleks on välja antud vee erikasutusluba, mille kitsendus on see, et enne 15. maid ei tohi teha mürarikkaid töid, mis häiriksid linde. Siiski oli ehitaja OÜ Mert tööle pannud ekskavaatorid, mis merre kallutatud kive lainemurdja jaoks paika sättisid.
Keskkonnainspektsioon sai sellise töö tegemisest teada nädal tagasi ja saatis Mustjala vallavalitsusele üleeile kirja, et tööd viivitamatult peatataks. Kohe vallavalitsus seda ei teinud ning ka eile keskpäeval käis töö suure mürina ja kolinaga veel edasi.
Saarte Hääl külastas pärast sadamas käiku ka vallavalitsust, et pärida vallavanemalt, miks töö Rannaaugus siiski jätkub, kuigi keskkonnaamet selle ära keelas. Vallavanemat me vallamajas ei kohanud ja ka keegi teine seda teemat ametlikult kommenteerima ei soostunud. Öeldi vaid, et teemat oli hommikul arutatud.

Saarte Hääl tabas vallavanem Kalle Kolteri alles õhtupoolikul. Telefoni vastu võtnud Kolter ütles, kuulnud helistaja ametit ja nime, et sõidab hetkel autoga ja ei saa kohe üldse rääkida. Küsimusele, millal vallavanemal oleks hetk aega rääkida, vastas Kolter: “Homme hommikul olen jälle tööl.”
See, et tööd on keelatud, tuli sadamas tegutseva Mert OÜ esindajale Margo Berensile üllatusena. “Minuni pole jõudnud ühtegi ametlikku dokumenti,” kinnitas Berens.
Üllatusena tuli tööde jätkumine ka keskkonnainspektsioonile. Päev otsa asja uurinud, ütles inspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul, et tööd tuleb kindlasti kohe peatada. Keskkonnainspektsioonile oli edastatud väidetavalt eile hommikul tehtud Mustjala vallavalitsuse otsus, mille kohaselt tuleb tööd peatada 15. maini. Ajakirjanikule eile hommikul vallamajas keegi küll sellist otsust ei maininud.

Samas olevat peatöövõtja kinnitanud ka keskkonnainspektsioonile, et nemad pole mingist otsusest kuulnud. Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja ütles, et tekkinud arusaamatus ei muuda kokkuvõttes midagi. “Tööd tuleb peatada,” kinnitas Leili Tuul, kelle sõnul lähevad homme kohapeale asja uurima ka inspektorid.


RANNAAUGU SADAM

Keset Tagaranna küla rajatav Rannaaugu sadam on seotud teistegi segadustega. Nii näiteks on poole projekti pealt vahetatud ehitajat ning korra on sügistormid sadama juba ka pinnast täis uhtunud.
Küsimusi tekitab ka see, miks on vaja ehitada harrastuskaluritele sadam, kui vaid loetud kilomeetrid eemal asub Saaremaa Sadam, mille ujuvkaid peamiselt tühjana seisavad.
Rannaaugu sadama taastamine pole samas odav lõbu. MTÜ Saarte Kalandus on seda eurorahaga – 358 000 euroga – juba toetanud ning hetkel ootab PRIA-st lõplikku kinnitust toetusetaotlus summas 82 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 193 korda, sh täna 1)