Põhjamaade tudengid tulevad Saaremaale kevadkooli

7.–12. maini korraldab TTÜ Kuressaare kolledž TURID-projekti raames Põhjamaade tudengite järjekordse kevadkursuse, mis seekord toimub Orissaare vallas Kavandi külas Uueelu turismitalus.

Tänavu on kursuste eestvedajad Kuressaare kolledži poolt Lii Muru, Eve Kärblane, Riia Nelis. Lii Muru sõnul heidavad kursuslased pilgu peale meie saare tootmis- ja turismiettevõtetele. Tutvutakse seebi tootmisega GoodKaarmas ja Saaremaa muuseumi tegemistega, käiakse Arensburgi hotellis ja Veski trahteris, GO spaas ja Kuressaare jahisadamas.
Tudengid uurivad, millises seisus on neis ettevõtteis säästlik tootmine ja kuidas on need seotud Saaremaa turismivaldkonnaga. Nähtu põhjal peavad üliõpilastel kevadkooli lõpuks valmima kirjalikud tööd ja noorte inimeste ettepanekud-muljed edastatakse hiljem ettevõtjatele.

Lii Muru lisas, et kursuslastel tuleb nende viie päeva jooksul toiduõpetaja Eve Kärblase juhendamisel ise süüa teha ning tegeletakse ka meelelahutuse ja spordiga. Kursuslased matkavad Koigi rabas ja Maasi maalinnal.
Taolisi tudengite kevadkursusi korraldatakse TURID-projekti raames, mis on juba 11 aastat vana. Võrgustiku liikmed on Norra Hedmarki kõrgkool, Rootsi Lulea ülikool ning Soome Rovanie-mi kõrgkool ja Ahvenamaa kõrgkool. Töökeel on inglise keel. Kuressaare kolledž kutsuti võrgustikuga ühinema 2009. aastal.

TURID-i iga-aastane peamine üritus ongi 5-päevane turismi-, rekreatsiooni-, ettevõtluse ja keskkonnateadlikkuse teemaline kevadkursus, mida rahastab Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja mis toimub kordamööda erinevate partnerite juures. Möödunud aastal osalesid saarlased kevadkoolis Ahvenamaal, tänavu valiti võõrustajaks Kuressaare kolledž.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)