Rebased viisid Orissaare alevikust vee ja voolu (3)

Rebased viisid Orissaare alevikust vee ja voolu

Foto: Elina Kalm

Kaks rebast tekitasid reede õhtul Orissaare alevikus kolmetunnise veekatkestuse, kui kassi jälitanud metsloomad alajaamahoones elektrilöögi said.

Pargi tänava alajaam, mis varustab vooluga ka läheduses asuvat pumbajaama, läks lühisesse minut pärast kaheksat, jättes lähedal asuvad elamud elektrita ja kogu aleviku veeta. Põrandaaugust sisse lipsanud kassi järel alajaama pugenud rebased said surma, kass pääses minema ja veevarustus taastati kell 23.11.
Jaotusvõrgu juhtivspetsialist Villord Laul ütles, et ega seda sageli just juhtu. “Ma ei tea küll, kuidas nad sinna sisse said, aga ma mäletan varasemast, et kunagi tekitas Kuressaares kass ühes alajaamas lühise,” rääkis Laul. Ta lisas, et on olnud ka juhtumeid, kus linnud on lennanud elektri-traatidesse.

Ivika Laanet, Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)