Mihkel Undresti autot ramminud noormees sai karistada (5)

Politsei karistas noormeest, kes mullu oktoobris Kuressaares Lootsi tänaval sajaga kihutades põhjustas avarii, mille tagajärjel said vigastada nii kihutaja ise ja tema kaassõitja kui ka Torgu vallavolikogu esimees Mihkel Undrest.

Kuigi kihutaja oli pärast õnnetust seisukohal, et tema kiirust ei ületanud, lükkas politsei tehtud ekspertiis selle väite ümber.
“Otsus on tehtud, aga veel jõustumata ning seega ei saa me selle sisu avaldada,” ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht, täpsustades, et hetkel on süüdlasel õigus politsei määratud karistus edasi kaevata.
Küll aga ütles Tammeleht, et ekspertiis tuvastas, et õnnetuse põhjustanud BMW kiirus oli arvestuslikult 100 km/h.
“Selle ekspertiisi tõttu oligi pikka aega otsustamisel, kas tuleb väärteo- või kriminaalmenetlus,” sõnas Tammeleht, lisades, et menetluse liigi määrab ka kehavigastuste raskusaste. Kuigi selles avariis said inimesed vigastada, ei hinnatud kellegi vigastusi nii rasketeks, et tuleks alustada kriminaalmenetlust ning noormeest karistati väärteokorras.

Avarii juhtus 24. oktoobril Kuressaares Lootsi tänaval, kui 19-aastane Maikel Lätt ei tulnud suurel kiirusel oma BMW valitsemisega enam toime ning põrkas kokku vastu tuleva maasturiga. Toyota Land Cruiseri maasturi juht Mihkel Undrest ütles toona Saarte Häälele, et tema elu päästiski just see, et tal oli maastur, sest mõni väiksem auto poleks sellisele hoobile vastu pidanud.
Avariipaigalt toimetati haiglasse mõlemad juhid ja BMW-s olnud kaasreisija, 19-aastane Brait.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 280 korda, sh täna 1)