Tapja Breivik: süüdiv või süüdimatu? (7)

Tapja Breivik: süüdiv või süüdimatu?

NATSITERVITUS: Nii tervitas Anders Breivik selle nädala esmaspäeval kohtusaali kogunenud inimesi. Ta loodab, et tal õnnestub kohtuprotsessi kaudu oma vaateid tutvustada ja propageerida. Breiviki arvates on kogu lääne tsivilisatsioon suures ohus. Foto: internet

Ehkki Anders Breivik võttis omaks 77 inimese tapmise, süüdi ta end ei tunnistanud. Terve mõistuse seisukohast vaadatuna kummaline käitumine, kas pole?

77 tapetut, enam kui 800 haavatut ja vähemalt 150 tunnistajat – sel nädalal Norras alanud kohtuprotsess Anders Breiviki süüasjas on kogu Euroopa õigusemõistmise ajaloos kindlasti üks kõmulisemaid. Kohus peab otsustama, millised olid süüaluse käitumismotiivid ja kas teda võib üldse süüdivaks pidada. Pärast seda, kui ta oli möödunud aasta suvel sooritanud kohutava tapatöö, on tema käitumine olnud ebaharilik. Kohtu otsusest oleneb, kas massimõrvar peab oma tegude eest ka vastust andma.
Anders Breivik tunnistas, et 2011. aasta 22. juulil korraldas ta Oslo kesklinnas plahvatuse, mille tagajärjel sai surma 8 inimest. Seejärel tappis ta Utøya saarel 69 inimest. Sellest hoolimata ei arva 33-aastane norralane, et ta milleski süüdi on.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)