Taksojuhi ründaja üritas kongis tuld teha (2)

Mullu taksojuhti rünnanud ja praegu vahi all viibiv 17-aastane noormees süütas Kuressaare arestimajas paberitüki ning ähvardas ja sõimas politseinikke. Seetõttu alustati tema vastu uut kriminaalmenetlust.

Politsei kinnitusel hakkas Kuressaare arestikambrisse kohtuistungit ootama toodud noormees 7. aprillil kella 18 paiku kinnipidamiskambris lärmama. “Nooruk süütas ka tikkudega tüki paberit ja pani selle kambri ukseluugi vahele, kuid see avastati kambri töötajate poolt praktiliselt kohe ja paber kustus ise,” ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht. Ta lisas, et kambris korraldati läbiotsimine, mis pani alaealise noormehe politseinikke ähvardama ja sõimama, ning tema vastu alustati kriminaalmenetlust.
12. aprillil tunnistati sama noormees Kuressaare kohtumajas süüdi röövimiskatses ning teda karistati kahe aasta pikkuse vangistusega, millele liideti otsa eelmise kohtuotsusega mõistetud pool aastat. Kokku tuleb tal trellide taga veeta kaks ja pool aastat, millest neli kuud on noormees juba ära istunud. Kui mitu kuud lisandub tema karistusele politsei solvamise eest, otsustab kohus.
Mullu 24. novembril tungis kõnealune nooruk koos kaaslasega Kuressaares Lahe teel kallale 49-aastasele taksojuhile, lüües talle veljevõtmega pähe. Noormehed põgenesid ja viga saanud taksojuht läks ise haiglasse.
17-aastase kurjategija kaaslasele mõistis kohus kuriteo eest kaks aastat vangistust kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)