Talunik langes petiste küüsi (4)

Ostetud, kuid teel Inglismaalt Saaremaale kaduma läinud ekskavaatori jälgi ajanud Egon Sepp sai teada, et langes petiste küüsi. Firma tegelik omanik, kelleni raha jõudnud ei ole ja kes ekskavaatori müügist väidetavalt midagi ei tea, üritab siiski meest igati aidata.

“Selgus, et tegin kaupa pättidega ja nad võtsid kogu raha endale,” ütles ekskavaatori eest Inglismaale raha üle kandnud Egon Sepp. Ent pättidel ollakse Sepa sõnul siiski jälil.
Sepaga võttis ühendust firma Biodiesel Products LTD omanik Anthony Boden, kellega vesteldes tuligi välja, et ärimehe identiteet oli varastatud ja ekskavaatori “müügi” taga olid petised.
“Boden ütles mulle, et viimasel ajal on politsei olnud tema teine kodu,” vahendas Egon Sepp Bodeni sõnu, selgitades, et väidetavalt tegi sulikamp varikonto ja sai niimoodi Bodeni firma nimel masinaid müüa.
“Kui pank laseb ikka petisel teise konto teha, siis tuleb see pangal kuidagi heastada,” arvas Sepp, kes ei soovi raha tagasi, küll aga ihaldatud ekskavaatorit kätte saada.

Lugu sai alguse sellest, kui Salme vallas elav Egon Sepp tahtis osta endale ekskavaatorit, otsides sobivat masinat nii Eestist, Lätist kui ka Poolast. Korraga märkas ta auto24.lv-s vastavat müügikuulutust ja sõlmiski ostu-müügilepingu.
Talunik maksis nõutud summa, kuid pärast seda kadus firma Biodiesel Products LTD omanik Anthony Boden jäljetult.
Barclay pank, kuhu Egon Sepp oma ülekande tegi, ütles aga, et nemad ei saa raha tagasi kanda, sest pole omaniku luba. Lähipäevil selgub, kuidas juhtum laheneb ja kas Salme mees saab lõpuks oma ekskavaatori.

Samal teemal: “Taluniku ekskavaator kadus juba enne kohalejõudmist”,
SH, 16. märts

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)