Jaan Tätte astub sel suvel publiku ette vaid Kaali järvel (10)

Jaan Tätte astub sel suvel publiku ette vaid Kaali järvel

VAID MÕNED KONTSERDID: Ümbermaailmareisilt tagasi jõudev Jaan Tätte annab sel suvel avalikkusele heal juhul mõned kontserdid. Foto: Raul Vinni

Praegu ümber maailma purjetav laulja, helilooja ja näitekirjanik Jaan Tätte annab tänavu suvel oma ainsad kontserdid Kaali meteoriidikraatris.

Mittetulundusühinguid Kaali külastuskeskus ja Panga Areng juhtiv Alver Sagur on saatnud keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regioonile taotluse lubada tänavu 17.–19. augustil korraldada Kaalis järvemuusikakontserte.
“See on ainus kontsert Eestis, mille Tätte annab pärast koju jõudmist. Teda võluvad koha valikus järvega seotud legendid, kraatri maailmakuulsus meteoriitikateaduse seisukohalt ja võrratu akustika esinemispaigas,” märgib Sagur keskkonnaametile saadetud taotluses.
Sagur ütles Saarte Häälele, et sõltuvalt rahva rohkusest planeeritakse kontserdid kahele või kolmele päevale. Kontserdid toimuvad järvele paigutatud ujuvlaval. Alver Saguri sõnul on kontserdid mõeldud eeskätt oma kogukonnale, Saaremaa ja Eesti rahvale, mitte ainult turistidele.
Ka Jaan Tätte produtsent Aarne Valmis kinnitas, et pärast ümbermaailmareisi ei tule Tättel kindlasti tuuri, aga peaaegu kindel on, et tuleb kaks esinemist Kaalis. “Esialgu on plaanis kaks täispikka kontserti, aga kui need osutuvad populaarseks, siis võib-olla teeme kolmanda ka,” märkis Valmis.

“Mida ta seal ette kannab, seda teab vaid Jaan ise,” sõnas produtsent. Valmise sõnul ei saa kontsert olla nii rahvarohke, nagu on olnud Tätte varasemad kontserdid, sest koht ise tingib selle, et rahvast saab olla piiratud arv.
Valmis lisas, et see suvi tuleb Jaan Tättel suhteliselt tagasihoidlik. “Ta ei taha pärast pikka merereisi eriti ringi sõita ja pealegi keskendub ta uue plaadi väljatoomisele selle aasta lõpus.” Kui kõik laabub hästi, peaks Jaan Tätte koos kaaslastega ümbermaailmareisilt tagasi jõudma 17. juunil.
17. augustil toimub Kaalis ka traditsiooniline geopargi konverents, kus osalevad mitmete riikide teadlased. Küsimusele, kas oli keeruline otsustada, keda seekordsele, 11. järvemuusikakontserdile esinema kutsuda, vastas Sagur, et Jassi Zahharov tõstis lati nii kõrgele, et seda ei saa enam alla lasta.
“Tuleb kutsuda nimekaid ja väärikaid, kes sinna sobivad,” tähendas Sagur. Möödunud aastal põristas Kaali järvekontserdil trumme tuntud muusik Peeter Jõgioja.


Kodu pole enam kaugel

Jaan Tätte ja tema kaaslaste ümbermaailmareisil jahtlaeva Nordea pardal oli eile 563. päev. Kodusadamasse peaksid mehed jõudma täpselt kahe kuu pärast.
Viimane sissekanne ümbermaailmareisi logiraamatus on tehtud Kreekas, kus oodati sõitu Türki. Seal omakorda oodatakse laeva, mis nende Maldiividelt laeva peale pandud jahi kohale toimetab. Nimelt ei hakanud rännumehed riskima piraatidest kubisevatest piirkondadest läbiseilamisega ja seetõttu pandi jaht laeva peale. See on sealkandis tavaline praktika.
Aarne Valmis, kes on paar etappi rännumeestega kaasa sõitnud, on meedias öelnud, et reis on Tättele ja Marko Matverele mõjunud hästi just laulukirjutamise osas. Uus plaaditäis laule on valmis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 197 korda, sh täna 1)