Titanicu huku saladused

Titanicu huku saladused

AVALIKUSTAS: Briti ärinaine leedi Louise Patten väidab, et kui ta veel laps oli, pühendati ta perekonnasaladusse, mille avalikustamine võinuks määrida ta vanaisa Charles Lightolleri hea maine. Pärast 40 aastat kestnud vaikimist otsustas Patten siiski tõe avalikuks teha. Foto: internet

Eeloleval ööl möödub täpselt 100 aastat lähiajaloo ühest suuremast merekatastroofist – luksusreisilaeva Titanic hukust, mille tagajärjel sai surma enam kui 1500 inimest. Möödunud sajandi jooksul on selle katastroofi põhjuste ja võimalike süüdlaste kohta rohkesti erinevaid spekulatsioone välja käidud. Alljärgnevalt toome ära ühe neist, millega tuli mõni aeg tagasi välja Briti ajakirjandus.

Igal perekonnal on oma saladused. Tavaliselt puudutavad need asju, mille vastu võõrad erilist huvi ei tunne. Paraku ei käi see Louise Patteni, täpsemalt leedi Patteni kohta, kui nimetada teda koos tiitliga. Muide, sel naisel on rohkesti saavutusi – nimelt on ta esimene õrnema soo esindaja, kes arvati kompanii FTSE 100 direktorite nõukogu liikmeks, ja lisaks on ta kirjutanud hulgaliselt rahanduseteemalisi põnevikke.
1960. aastatel, kui leedi Patten oli veel teismeline, avaldas vanaema talle perekonna saladuse, hoiatades, et selle avalikuks tulemine võib kaasa tuua kaks halba tagajärge. Neist esimene rikuks vanaisa Charles Lightolleri, keda autasustati medalitega teenete eest I ilmasõjas ja kes 1940. aastal aitas kaasa Briti vägede evakueerimisele Dunkerque’ist, hea maine. Teine tagajärg, hoiatas leedi Patteni vanaema, pööraks peapeale ametliku versiooni luksusreisilaeva Titanic hukust.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 63 korda, sh täna 1)