Jüri Pihel: saarlast ei peeta ju eestlaseks, vaid ikka saarlaseks (2)

Jüri Pihel: saarlast ei peeta ju eestlaseks, vaid ikka saarlaseks

VAATAB TULEVIKKU: Jüri Piheli sõnul eelistab ta vanade kändude väljajuurimisele uut metsa kasvatada. Foto: erakogu

Telemehe ja meediaõppejõu Jüri Piheliga saime kokku märtsis, veidi enne kevadist pööripäeva, kui rahvusringhääling otsis endale uut juhti. Kuna äsja oli ajalehtedest läbi käinud uudis, et sellesse ametisse võib kandideerida ka Pihel, algas meie jutuajamine just sellest teemast.

“Seda, mis ajalehtedes kirjutatakse, ei tasu kohe väga uskuda,” naeris Jüri Pihel. “Mulle tundub, et inimesed lihtsalt ei jõua elus kõiki asju teha, alati on sinu ees valikud ja nende tegemisel ma vaatan pigem ettepoole. See tähendab, et ma parema meelega kasvataksin uut metsa, kui juurin välja vanu kände. Ma usun, et kõik, mis on olnud, jääb sinuga igaveseks, see istub kuskil sinu sees. Samas sa pidevalt õpid. Ma olen küll vana mees juba, aga sellest hoolimata õpin iga päev midagi juurde.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 96 korda, sh täna 1)