Valgamaa kanakaupmees sai saarel koormast lahti

Valgamaal asuv kanamunatootja OÜ Linnu Talu sai müügiturneel Saaremaale lahti kõigist kaasavõetud ligemale poolest tuhandest eluskanast.

“Väga hästi läks, müüsime autotäie tühjaks ja viimase kahe kliendi vahel jagasime veel alles jäänud kanad sõbralikult ära,” ütles OÜ Linnu Talu autojuht Günter, kes müüs Hy-Line’i tõugu pruune ühe aasta munenud kanu hinnaga 3,5 €/tk. “Mõni helistas isegi veel täna ja avastas, et jäi ilma,” lisas ta.

Günteri sõnul on huvi kanapidamise vastu seoses viimasel ajal hirmutava munadefitsiidiga märgatavalt tõusnud. 11 müügikohas tekkis pea kõikjal järjekord, kuid ühes kohas polnud ühtegi ostjat. Vanemad inimesed ostsid üldjuhul 2–4 kana, nooremad inimesed võtsid kümmekond munejat. Kõige rohkem – 40 kana – ostis keegi kuressaarlane, kes käis ostmas koguni kahel korral.
OÜ Linnu Talu käis Saaremaal kanu müümas ka möödunud aastal ja siis oli ostjaid pisut vähem. Siiski on saarlaste huvi kanade ostmise vastu väiksem kui mitmel pool mandril, kus kanu ostetakse mullusega võrreldes märgatavalt rohkem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)