Käsa sai esimesena finaali

Saare maakonna meeste korvpallimeistrivõistlustel mängiti nädalavahetusel poolfinaale. Esimesena tagas endale finaalikoha kaks korda Orissaaret võitnud BC Käsa. Tesmani ja Vesse vastasseisus läheb vaja kolmandat ja otsustavat mängu.

Kahe võiduni mängitavates poolfinaalseeriates läksid esimeses kohtumises kokku põhiturniiril teise koha saavutanud Vesse ja kolmandale kohale platseerunud Tesmani meeskond. Nagu eeldada võis, on see poolfinaalpaar üks põnevamaid vastasseise Saaremaa tänavustel meistrivõistlustel. Seda näitas ka esimese kohtumise käik, kus kogu mängu jooksul vahetus juhtiv meeskond korduvalt. Punktpunktimäng kestis kuni neljanda veerandaja poole peale, kui Tesmani meeskonda tabas täielik mõõn. Viis-kuus minutit ei saadud ühtegi korvi ja Vesse suutis end ette rebida, kuhu jäi ka kohtumise lõpuni. Viimase veerandaja kaotas Tesman koguni 14 : 2. Põneva kohtumise võit läks Vessele tulemusega 73 : 62. Mängu paremad olid Vesse poolelt Mihkel Kõbin 20 punkti ja Siim Pildre 16 punktiga. Kaotajatest olid resultatiivsemad Sander Mets 17 punkti ja Karl-Robert Kriis 11 punktiga.

Pühapäeval samade meeskondade vahel toimunud teine kohtumine oli aga nende poolfinaalkohtumiste tõeline pärl. Tesmani meeskond võttis end kokku ja viis poolfinaalseeria järgmisel pühapäeval toimuvale kolmandale otsustavale mängule. Eelmisel päeval suutis Vesse Tesmani üht liidrit Raigo Sooäri hoida vaid kahe punkti peal. Teises kohtumises Vesse Soo-äri aga takistada ei jaksanud. Mees ladus Vesse korvi 27 punkti. Mäng kulges sarnaselt esimese päevaga. Kord Vesse juhtimisel ja siis jälle Tesmani vedamisel.

Mängu normaalaja viimasel rünnakul oli Vessel kasutada küljeaut ja Vesse mängijal Mihkel Kõbinal võimalus seeria ära lõpetada, kuid viimasel sekundil sooritatud vise tabas korvirõngast. Seega järjekordne lisaaeg, mis Tesmani meeskonnale oli juba viies sel hooajal. Lisaajal kukkusid Tesmani visked rohkem korvi kui Vesse omad ja järjekordne lisaajavõit 73 : 66 läks Tesmanile. Paremad punktitoojad võitjate poolelt olid Sooär 27 ja Ahto Anter 13 punktiga. Kaotajate poolt Mihkel Kõbin 18 ja Tauno Selberg 17 punktiga.
Teises poolfinaalseerias olid vastamisi BC Käsa ja Orissaare võistkond. Esimeses mängus oli BC Käsa ülemvõim mäekõrgune. Orissaare meeskonnas olid puudu ka mõned juhtmängijad. Seevastu BC Käsa oli kohal oma parimas rivistuses. Esimene mäng läks kindlalt BC Käsale tulemusega 93 : 45. Paremad olid Taavi Mets 18 ja Indrek Õunpuu 13 punktiga.

Pühapäeval oli Orissaarel veidi parem visketabavus ja kuni poolajani suudeti ka vastu hakata. Poolaja võitis tulemusega 30 : 29 BC Käsa. Teisel poolajal oli BC Käsa veidi parem ja võitis mängu 70 : 60 ning kogu seeria tulemusega 2 : 0.
Seega on Saaremaa MV esimene finalist BC Käsa. Teise finalisti selgitab kolmas kohtumine Vesse ja Tesmani vahel, mis toimub pühapäeval, 15. aprillil kell 12.45 Kuressaare spordikeskuses.
5.–7. koha selgitavates kohtumistes võitis laupäeval Piht-la, tänu viimase veerandaja spurdile, SWE-7 meeskonda tulemusega 80 : 73. Pühapäeval tuli aga Pihtlal vastu võtta samuti põnevas mängus napp kaotus Saare Ereki meeskonnalt tulemusega 73 : 76.
Meistrivõistlused jätkuvad eeloleval nädalavahetusel Kuressaare spordikeskuses.


AJAKAVA

Reedel, 13.04 kell 19 – Saaremaa MV seenioride korvpalli finaali esimene mäng Tesman – JK Sarma. Laupäeval, 14.04 kl 12 – Saaremaa MV 5.– 7. koha mäng SWE-7 – Saare Erek; kl 14 – Saaremaa MV seenioride 3.–4. koha mäng Vesse – Pihtla; kl 16 – Saaremaa MV seenioride korvpalli finaali teine mäng JK Sarma – Tesman. Pühapäeval, 15.04 kl 12.45 –Saaremaa MV meeste poolfinaali III mäng Vesse – Tesman. Kõik mängud toimuvad Kuressaare spordikeskuses

Riivo Allik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)