Tulumaksulaekumine on kõikjal tõusuteel (1)

Maksu- ja tolliameti andmetel laekus selle aasta esimeses kvartalis Saare maakonna omavalitsuste eelarvetesse üksikisiku tulumaksu ligi kümnendiku võrra enam kui mullu samal ajal.

Kolme kuu andmed näitavad, et Saare maakonna kõigis omavalitsustes laekus üksikisiku tulumaksu tänavu enam kui mullu samal perioodil. Suurim on juurdekasv olnud Laimjala, Kaarma ja Valjala vallas (vt joonist). Maakonnas tervikuna laekus tulumaksu 334 944 eurot ehk 9,1 protsenti enam kui möödunud aasta esimeses kvartalis.
Kui võrrelda üksikisiku tulumaksu laekumist omavalitsuste praegu kehtivate eelarvetega, võib nentida, et üldjoontes ollakse graafikus. Teoreetiliselt peaks aasta esimeses kvartalis omavalitsuste eelarvetesse kavandatud maksukogusest olema laekunud umbes 25 protsenti.

Praeguse seisuga on alla selle näitaja tulumaksu laekunud vaid neljas Saare maakonna omavalitsuses: Kärla, Mustjala, Orissaare ja Pöide vallas.
Samas tuleks aga ära märkida, et kõigis nimetatud omavalitsustes on mahajäämus minimaalne – alla ühe protsendi. Pealegi pole kuud maksulaekumise osas võrdsed – oleme ikkagi turismipiirkond ja reeglina on maksulaekumine keskmisest kõrgem just suvekuudel. Seetõttu võib eeldada, et eelolevatel kuudel see minimaalne mahajäämus ka kaob.
Maakonna suurimas omavalitsuses Kuressaare linnas laekus üksikisiku tulumaksu mullusega võrreldes 124 121 eurot ehk 7,4 protsenti rohkem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)