E-taotluste arv Saaremaal kasvas 2,7 protsenti

Märtsis lõppenud loomakasvatustoetuste taotlusvoorus kasutati Saaremaal e-PRIA-t tänavu vaid õige pisut rohkem kui eelmisel aastal.

Võrreldes e-PRIA kasutamist möödunud aastaga, on e-PRIA kasutamise aktiivsuse tõus olnud Saare maakonnas vaid 2,66%. Kõige enam kasvas e-PRIA kasutamine loomatoetuste taotlemisel Tartu- (6,6%) ja Põlvamaal (5,9%).
Siiski ütles PRIA teabeosakonna peaspetsialist Ene Tulp, et saarlased on arvuti kasutamisel aktiivsed ja see on asi, mida tasub kiita.
Esitatud taotluste arvu poolest on Saaremaa Võrumaa (629) järel teisel kohal. Märtsis lõppenud loomakasvatustoetuste taotlusvooru laekus Saaremaalt 514 taotlust. 236 taotlust ehk 45,9% Saaremaalt laekunud taotlustest esitati e-PRIA kaudu.

Maakondade arvestuses on saarlased e-PRIA kasutajatena viiendal kohal. Kõige enam kasutasid sel aastal loomatoetuste taotlemisel e-PRIA teenust taotluste esitamisel Pärnumaa loomakasvatajad, kellest 56,1% esitas oma taotluse arvuti kaudu. Eestis tervikuna esitati e-PRIA kaudu käesoleval aastal 2004 taotlust ehk 39,5% kõigist taotlustest.
16. aprillini saavad kuni 100-pealiste piimakarjade omanikud esitada veel piimasektori eritoetuse taotlusi, kuid hilinenud taotlemisel väheneb toetus 1% võrra iga hilinetud päeva eest.
Käesoleva aasta toetuste eelarve on veidi üle 24,5 miljoni euro. Toetuste maksmine on planeeritud detsembrisse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)