Lossikonn saab uue elu ZurraMurra kohvik-poena (16)

Lossikonn saab uue elu ZurraMurra kohvik-poena

PUHUVAD ELU SISSE: Tiina Tralla, pisikese Livi ja Lauri Leivo päevad on tihedat askeldamist täis. Kõik selle nimel, et ZurraMurra aprilli lõpul avatud saaks. Foto: Tõnu Veldre

Kuressaare lossipargi veeres asuv Lossikonnana tuntud kohvik sünnib sel kevadel ümber kõiksugu põnevusi pakkuva ZurraMurrana.

Tuntud suvekohviku aitab uuele elule ettevõtja Toomas Leis, kel on parasjagu käsil ka Kuressaare kuursaalile uue hingamise andmine. Uus elu toob kaasa ka uue nime. “Kuna igasuguseid Konna-nimega kohti on Kuressaares juba piisavalt, siis leidsime, et see vahva ja hubane koht pargi ääres peaks saama lisaks uuele sisule ka uue toredama nime,” põhjendas Leis Lossikonna nimevahetust.
Avamine on tema sõnul kavandatud 27. aprillile ning lisaks kohvikule saab ZurraMurrast ka kingipood ja nagu nimigi viitab, peaks seal avastamisrõõmu palju olema.

Palju avastamisrõõmu

Toomas Leisi hinnangul on asi Kuressaares nii, et ega peale ühe-kahe suveniiripoe eriti huvitavaid butiike, kust linna külaline või ka oma inimene võiks midagi huvitavat leida, polegi. “Kadakast noad ja dolomiidist topsid küll on, aga valik on suhteliselt üheülbaline,” tõdes ta.
Nii püüavadki nad ZurraMurras pakkuda külastajale teistmoodi meeneid: vahvaid kulinaid noortele, kelmikamat kraami lastele, ka rahvuslikke vidinaid. Niisamuti ei puudu sealt Leisi sõnul ka peenemat sorti nodi kuurortlinna prouadele ja merelised esemed. “Samas see polegi pood, vaid hoopis nagu “poolsaare moodi saar”, kui parafraseerida üht lahedat filmi,” tõdes ta.
Toomas Leisi sõnul ei ole ZurraMurra kindlasti ainult pood, vaid pigem ikkagi selline mõnus koht, kus saab kaupa uudistada või teed ja kooki tellida.

“Veelgi olulisem on ju see, et ZurraMurra kõrval on vahva laste mänguplats, kus pisikesed põliste pargipuude all lustida saavad ja kindlasti tekib sinna suve jooksul üllatusi juurde,” lubas ta. Lisaks tahab Leis kohvik-poe juures käima panna nii paadi- kui ka rattalaenutuse.
Seni räägitu võib jätta mulje, et tegemist on suisa omamoodi huvikeskusega, kuid päris nii Toomas Leisi sõnul ka öelda ei saa. “Kas just huvikeskus, aga selline tore päevane koht lastega peredele ja õhtune kallistamise koht romantikutele,” iseloomustas ta.

Ööelust ei tea midagi

Põhimõtteliselt veab uut kohvik-poekest sama meeskond, kes tegutseb kuursaalis ja Sadhus. “Siiski oleme ZurraMurrat palunud appi vedama ka oma head peretuttavad Lauri Leivo ja Tiina Tralla, kelle Tallinnast ära meelitasime, neil on Nässumal lausa oma kaunis talukohake, nii et selline äri Kuressaares on loogiline jätk,” avaldas Leis.
Muuhulgas kummutas Toomas Leis rahva suus leviva jutu, et tema on üks neist, kes veab ka Kuressaare uusimat ööklubi Ööbik. Ta kinnitas, et tema on täiesti vale inimene, kes ei tea Kuressaare ööelust midagi rääkida.
“Ma ei ole ühegi ööklubiga kuidagi seotud. See on keeruline äri ja minul sellega tegelemise huvi ja soont ei ole,” sõnas ta, lisades, et seda kõike sellepärast, et suundub oma ettevõtmiste juurest õhtuti ikka koju ning pole enam aastaid ööklubides kolanud.

“Ööklubide ja Kuressaare ööelu tegemistest ja hetkeseisust saab ilmselt täpsemalt teada nende klubide omanikelt. Kui ma ei eksi, siis Ööbikut veab Maanus Truumeel,” sõnas Leis, avaldades lootust, et kõigil klubide omanikel läheb hästi, sest uus hooaeg on ju ukse ees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 823 korda, sh täna 1)